"Neke znam lično - bili su dužni i ružni, nek idu negde drugde": Šta je Glišić poručio glumcima kojima se ne sviđa režim? 1Darko Glišić Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“.

Glišić je gostujući na televiziji Hepi pozivao građane na sutrašnji mitnig SNS-a i kritikovao proteste protiv nasilja, rekavši da ih predvode propali političari.

Glišić se, kazao je, čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame sa onima u čije vreme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

„Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vreme bivše vlasti, a u vreme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mesečno. A ne valja vam (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negde drugde pa glumite!“, poručio je Glišić.

On se izvinio građanima Beograda što će sutra saobraćaj biti zaustavljen, ali, kako je rekao, oni to neće raditi svake nedelje kao neki drugi, niti „kad se skupi nekoliko stotina ljudi“.

Podsetimo, glumce koji igraju u Telekomovim serijama, a protestuju protiv vlasti, nedavno je na Pinku napala i pevačica Jelena Karleuša.

Državna firma Telekom finansira sve serije i sve filmove u ovoj zemlji, a glumci koji igraju u tim filmovima i serijama, odnosno, koje država na taj način direktno finansira, kače na svoje društvene mreže, zbunjujući narod da ova država nije dobra“, izjavila je Karleuša.

Na sličan način je prošlog meseca vlasnik Informera Dragan J. Vučićević reagovao na izjavu glumca Marka Janketića o odlasku iz Srbije.

„Pa, što ne ideš? Ko ti brani? Neće biti, Janketiću, da je tebi u Srbiji baš tako loše… Deder, junačino, reci nam koliko si sađo (samo) para zatadio (zaradio) od uloga u TV serijama koje plaća ‘Telekom Srbija’“, napisao je na svom Tviter nalogu Vučićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari