"Ne, Gorice, ne. Ne na mene, ne odgovaraj mi više; Ovako izgleda izdaja": Šta je Jelena Karleuša odgovorila javnim ličnostima na kritike koje su joj uputili? 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages; FoNet/ Aleksandar Barda; Ognjen Stevanović; Beta/UM/Ivan Dinić; Starsprot

Pop folk pevačica Jelena Karleuša našla se na meti kritika brojnih javnih ličnosti zbog nedavnog gostovanja na televiziji Pink u emisiji „Hit Tvit“ i stavova koje je tom prilikom iznela. U odgovoru na iste, putem svog Instagram naloga, nije prezala i od pretnji.

Ona je najpre navela da „kada vas napadaju i vređaju zbog nekog vašeg stava ili mišljenja, znajte da ste u pravu“.

„Dirnuli ste nerv go*nima. Srpski narod nema dve strane, dobru i lošu, ima jednu – pravu. Uvek su loši pojedinci profitirali od muke i stradanja ovog naroda koji se nažalost lako navede na podelu i svađu. Narode moj, ne dozvoli nikome da te deli i svađa u bolu! Niko ne sme da koristi smrt naše dece za političke poene i zamenu teza. Ne sme da bude politike i opozicije u tragediji. Nama je svima, kada je reč o našoj deci pozicija ista“, navela je Karleuša u jednoj od prvih objava.

Pop folk pevačica je reagovala i na objavu na zvaničnom Tviter nalogu Belgrade Pride gde su naveli da „neke kume ipak jesu dugmad“.

„Kada se oni za čija prava si se borila decenijama kao lav, zbog kojih si bila napadana i zabranjivana – okrenu protiv tebe jer neće da politizuješ ubijanje dece. Ovako izgleda izdaja. Sram vas bilo. Samo toliko. U vama prajda više nema“, navela je ona.

Karleuša Ivanoviću: Marš, bre, bagro

Ipak, prva javna ličnost na čiju je kritiku odgovorila bio je novinar i voditelj Ivan Ivanović.

„Pravi problem sa plastikanerkom sinoć leži u tome što obična gluperda dobije prostor na nacionalnoj frekvenciji da nešto smatra o ozbiljnim temama. Moj ćale bi rekao ‘glupa masa’. Više smisla ima kada je na ekranu njena guzica, nego glava“, napisao je Ivanović na svom Tviter nalogu.

Karleuša je na Instagramu odgovorila Ivanoviću u kratkoj objavi.

„Objasnite kratežu da nije u redu da Olju Bećković naziva ovakvim pogrdnim imenima, jer je ona ipak nekakva javna ličnost i ona je ipak žena čija se prava ovakvim ponašanjem brutalno krše. I koliko znam, njena nesrećna televizija nema nacionalnu frekvenciju. Sramota! Aaaa, on je to mislio na mene? A onda ok, a?! Marš bre bagro! U rupe“, napisala je ona.

 „Zbog čega se tačno bunite rođaci?“

Ona je potom u nizu objava na Instagramu nastavila da brani svoje stavove upućujići kritike na račun glumaca, te odgovorila na kritike glumice Hane Selimović.

„Digla se velika frka zbog mog gostovanja sinoć gde sam mnogima začepila usta. Posebno su se neki uhvatili za onaj deo o glumcima, kada sam rekla da mnogi od njih pozivaju narod na podelu na ulice, a dobijaju mnogo para od državne firme ‘Telekom’. Kažu, nisu to Vučićeve pare nego naše pare. ‘Telekom’ daje naše pare, a ne Vučić. Tačno. Sve ste u pravu. Ali, koji ku*ac pozivaju narod na protest kada oni znači zarađuju puno love i lepo žive u ovoj državi? Zbog čega se tačno bunite rođaci? Koga bre vi za*ebavate? Narode, ne daj da vas dele oni kojima vaš interes nije bitan“, napisala je ona.

Potom se osvrnula i na svoje stavove koje je ranije zastupala, ali i na televiziju N1.

„Pa ja sam bila ja i pre Vučića i za vreme Vučića i kad je opozicija bila udarna pesnica države i kad je pozicija bila opozicija i išla na proteste i kad ste vi bili mali i sad kad ste veliki, kad ste me mrzeli zbog napada na Cece i Arkane i sad kad ih se naprasno odričete! Ja sam bila ja i kad ste bili za bratoubilački rat i mrzeli Bosance i Hrvate i kad ste me zbog poruka mira mrzeli i sad kad vam N1 priča na ijekavici! Ja sam bila ja i kad sam pravila prvi LGBT prajd na koncertu i u spotovima i sad kad LGBT napada svog idejnog začetnika. Ja ću biti ja i vašoj deci i vašim unucima. Budite sigurni“, napisala je Karleuša.

Prokomentarisala je i kritike o gostovanju na televiziji Pink.

„Pošto neki imaju problem što sam svoj stavi iznela na Pinku (samo su me oni i pozvali da čuju moje mišljenje) evo javno kažem – čekam i sa zadovoljstvom prihvatam poziv medija i televizija koji se ne slažu sa mojim stavovima. Javne ličnosti se ne napadaju! Pogotovo ne najuticajnije. Javne ličnosti se zovu kako bi se čulo njihovo mišljenje“, navela je Karleuša uz kratko „čekam“.

Odgovor akademiku Teodoroviću: Moje reči se daleko više čuju od Vaših, pa sam samim tim i opasnija

Akademik Dušan Teodorović, gostujući u emisiji „Probudi se“ na TV Nova, prokomentarisao je i izjavu Jelene Karleuše.

„Kada govorimo o vrednostima u ovom društvu – ko je gospođa Karleuša, koja su njena dostignuć, koje su njene moralne vrednosti i njena pozicija u odnosu na sve druge ljude“, rekao je on.

Karleuša je odgovor akademiku Teodoroviću upoređujući uticaj koji njih dvoje, kao javne ličnosti, imaju, ali i optužbom.

„Ko ste Vi Teodoroviću da meni, majci, ženi i uspešnoj javnoj ličnosti spočitavate o moralu? Ko ste Vi da meni zabranjujete i činite mi zlo javno? Sram vas bilo! Pazite se svojih reči, jer se moje daleko više čuju od Vaših, pa sam samim tim i opasnija. Jer ja kad kažem da ste za vreme bombardovanja pobegli iz zemlje i ostavili svoj narod i studente da ratuju, to se čuje! Ja sam uz moj narod bila i tad i sad kad ga Vi huškate na krv! Ja nikad nisam pobegla kao Vi“, odgovorila je ona i uputila televiziju N1 kada će je pozvati da gostuje, te da li je razlog što poziva još uvek nema to što „nemaju petlju“.

Karleuša o Ikodinoviću: Ne pljuj bunar iz kog si pio vodu

Danilo Ikodinović na svom Tviter nalogu prokomentarisao je izjave Jelene Karleuše u emisiji „Hit Tvit“ i osvrnuo se na njene kritike koje je uputila glumcima koji su podržali proteste, uz argument da većinu njihovih projekata finansira „Telekom“.

„Ako te plaćam i finansiram tvoje projekte ti mora da ćutiš i radiš šta ti ja kažem. Mali monstrum ubije osmoro dece i čoveka, veliki monstrum ubije osam ljudi, a ti ne smeš reč da kažeš, jer te ja finansiram. Bolest! Dve hiljade za gospođu“, napisao je on.

Karleuša se, reagujući na kritike sportiste, dotakla teške saobraćajne nezgode koju je Danilo Ikodinović doživeo 2008. godine, te je upravu nju iskoristila kao svoj argument protiv njegovih reči.

„Logika ovog čoveka je ista kao i momenat kada je pijan seo na motor. Nelogična i pogubna. Onaj ko ti daje pare da lepo živiš nema ama baš nikakve veze sa potezima psihopata ubica. Kao što nisu krivi ni za vožnju u pijanom stanju. Ovome ne treba dati 2.000 dinara. Potrošiće na lečenje od alkohola“, napisala je Jelena Karleuša na svom Instagram profilu.

Ona je potom podelila objavu u kojoj se vidi članak iz februara 2018. godine gde se navodi da su Danilo Ikodinović, Boban Marjanović i Jelena Đoković „stali uz SNS“.

„Danilo Ikodinoviću, ne pljuj bunar iz kog si pio vodu. Ne pljuj ljude koji misle kao ti nekad. Niko ne sme da bude napadnut zbog svog stava kao što tebe niko nije napao kad si bio poslanik SNS-a ili pre toga demokrata ili pre toga liberal. Za svoju ličnu mizeriju si kriv sam, ne sve žene koje vređaš i napadaš na Tviteru. Mene da uvrediš ne možeš. Ne ti – niko. Smejem ti se, smejem se Ivanu Ivanoviću koji žene naziva plastikanerkama, a neistomišljenike pederašima. Je l’ to vaša borba protiv nasilja momci? Tako se borite za bolju Srbiju? Tako ste se potresli zbog ubijene dece? Ne dozvoljavam. Uživam što ste pokazali pravo lice“, napisala je ona.

Odgovor Svetlani Bojković: U tom logoru ste ipak dobili tetovažu koja glasi – licemerje

Povodom pevačicinih reči, oglasila se i Svetlana Ceca Bojković, istaknuta glumica koja je ostvarila maestralne uloge u pozorištu, na filmu i na televiziji, a koja se nikada nije libila da iznese i svoje društvene i političke stavove.

„Glumci koji rade (snimaju) plaćeni su za svoj rad, oni nisu čašćavani za političku podršku. Da li ova priča znači da bi ‘takve’ trebalo izopštiti i ukinuti im pravo da snimaju?“, zapitala se Svetlana Bojković.

Karleuša je u svom odgovoru Svetlani Bojković aludirala i na bivše radno mesto njenog supruga.

„Od svih glumica, Vi Ceco da mi odgovarate, Vi?! Šta Vi mislite da sam ja, debil? Dok Vam je muž bio ambasador Srbije kog je imenovo Vučić (ijuu), sedeli ste pod Vučićevom slikom gospođo ambasadorko! Tihi i srećni kao bubica! Tad Vam Srbija nije bila ‘logor’? U tom logoru ste ipak dobili tetovažu koja glasi – licemerje! Curi Vam puter sa glave – obrišite se i da Vas nisam čula“, napisala je Karleuša.

Za Goricu Popović red sećanja, red pretnji

Oglasila se i glumica Gorica Popović i istakla tom prilikom da oseća „veliko gađenje da se osoba koja širi šund zbog kojeg, između ostalog, ljudi izlaze na ulice, našla da kritikuje nas koji smo uvek bili, poznato je, na strani pravde, socijalne, političke i svake druge“

Ona ju je tom prilikom upitala i „da li plaća porez, za svoje ‘čudesne nastupe’ toj istoj državi koju tako zdušno brani“.

„Ne, Gorice, ne. Ne na mene, ne odgovaraj mi više, bila si prijatelj moje mame i držala si me u krilu kao malu. Ne odgovaraj mi da ne bih objavila basnoslovne honorare za serije ‘Klan’ i ‘Zbornica’ koje si dobila od ‘Telekoma’, pa da narod vidi kako ‘teško’ živiš! Ili vrati ‘diktatorskom režimu’ pare, pa napadaj Srbiju. Časnije je ili misliš da je ‘Telekom’ narodski kad da milione tebi, a Vučićev ako meni nekad, na primer, plati za novi album“, preteći je navela Karleuša.

Karleuša poručila Olji Bećković: Praviš bednu gledanost na suzama i muci ovog čoveka

Poslednja u nizu njenih objava tiče se jedne Tviter objave u kojoj se pored nje nalazi Slobodan Negić, otac stradale devojčice u školi OŠ „Vladislav Ribnikar“ i tekst u kom samo piše „biraj“.

„Jeste li vi bre normalni? Da li ste u masovnoj histeriji dozvolili ovo? Da klošari stave sliku oca koji je izgubio dete i majke kojoj je dete živo – da bira? Između čega da se bira bre? Šta ste ovim hteli da kažete? Ja sam loša jer pozivam na mir i dete mi je živo?! A? Između dve političke emisije gde jedna sramno koristi nesreću jednog roditelja za gledanost i političke poene? I druge, gde “omraženi” vam Pink dovodi majku i ženu koja poziva na mir, ujedinjenje naroda i koja je jasno naglasila da u tragediji ne sme da bude političkog profiterstva? Oko čega se bira? Go*na su po ko zna koji put isplivala na površinu kada je Srbiji teško“, istakla je Karleuša.

Ona je iznela svoj stav i po pitanju gostovanja roditelja koji su decu izgubili u tragediji koja se dogodila 3. maja u školi na Vračaru.

„Lepo sam rekla – roditelji ubijene dece ne smeju da se koriste u političke svrhe! Ne smeju da idu u emisije! Ne sad! Olja Bećković – sram te bilo! Da praviš bednu gledanost na suzama i muci ovog čoveka? Sram vas sve bilo koji ste pomislili da Srbija između dva roditelja treba da bira! Stidim se zemlje u kojoj živim zbog vas! Ko ste bre vi meni da kažete šta sam ja smela i ko ste vi da bilo kome kažete šta je dobro a šta ne“, napisala je ona.

Karleuša se osvrnula i na proteste koji su prethodna tri petka održani u Beogradu.

„Druge javne ličnosti mogu na bilo koju televiziju, a Karleušu ćete linčovati? Ko ste vi da mi oduzimate pravo, a borite se šatro za ljudska prava? Pokazali ste pakleno pravo lice! Vi koji se šatro borite protiv nasilja – linčujete jednu ženu? Ku*toni jedni obični, zbog takvih su žene žrtve nasilja u Srbiji! Ovako se borite protiv Vučića? Pa ovim ste kao retardi upravo uradili ono što spočitavate njemu! Je l’ ovo Srbija koju vi nama želite? Srbija u kojoj se napadaju ljudi koji kažu svoje mišljenje? Pa ova Srbija bi tek na*ebala sa vama! Linč, uvrede, napad, histerija, blokiranje međunarodnog puta, seksualna degradacija i ponižavanje jedne žene u sred vaše akcije ‘stop nasilju’? Uvek ste mi stavljali metu na čelo ni krivoj ni dužnoj ali sad je dosta. Bagro“, zaključila je u svojoj poslednjoj Instagram objavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari