"Javite Karleuši da država i njene pare pripadaju nama, njenim građanima": Hana Selimović odgovorila pevačici 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Glumica Hana Selimović reagovala je na izjave Jelene Karleuše u emisiji Hit tvit na Pinku.

Kako piše N1, ona je, na Instagramu, rekla da bi neko trebalo da „javi Karleuši da su pare državnih institucija, pare poreskih obveznika, dakle državne, a da država nije onoga ko njom upravlja, već pripada nama, njenim građanima“.

„A taj koncept ‘ćuti, radi i plaši se’ pripada feudalnom ustrojstvu, nasleđu robovlasništva, koje je civilizacija manje više uspešno pokušala da iskoreni, tako da pravo na pobunu nije samo privilegija beskućnika i građani zemlje nisu robovi bez prava na glas, samo zato jer, zamisli, žive od svog rada“, napisala je Selimović.

"Javite Karleuši da država i njene pare pripadaju nama, njenim građanima": Hana Selimović odgovorila pevačici 2
Foto: Snimak ekrana

Glumica je dodala da je „taj somnabulni argument primitivan“.

„Taj somnabulni argument je toliko primitivan, deplasiran i pre svega bez logike, da sam gotovo iznenađena, čak i kada dolazi iz opskurne emisije poput one koja vrlo neuspešno podražava ozbiljan politički talk show“, zaključila je Hana Selimović.

Njenu objavu je na Instagramu preneo i glumac Slaven Došlo.

Podsetimo, Karleuša je kritikovala glumce koji igraju u serijama i filmovima koje finansira Telekom, a koji podržavaju proteste „Srbija protiv nasilja“.

„I sad je pitanje – rođaci, ko vam daje pare da vi lepo živite i s kojim pravom vi, koji lepo živite, jer mnogo se serija snima i nikada glumci nisu bili besniji, čast izuzecima, pa se postavlja pitanje ko je tu lud? Mislim, onda nemojte da glumite u serijama i filmovima, nemojte da uzimate pare od države i idite demonstrirajte protiv Vučića. Samo moramo da budemo fer-plej i da kažemo onako kako jeste. Ovde je kao neka, s oproštenjem, sprdnja“, istakla je Karleuša, podseća N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari