"Strahinja Banović" reditelja Stefana Arsenijevića 24. avgusta na 5. Dunav Film Festu 1Foto promo/Maja Medić

Nagrađivana ljubavno – socijalna drama „Strahinja Banović“ reditelja Stefana Arsenijevića, koja je obeležila našu filmsku produkciju u 2021, biće prikazana i u programu ovogodišnjeg, 5. izdanja Dunav Film Festivala. Najuspešniji srpski film u ovoj festivalskoj sezoni pred publikom će biti 23. avgusta, u velikoj sali Centra za kulturu Smederevo, a ulaz je slobodan. „Strahinja Banović“ […]

Nagrađivana ljubavno – socijalna drama „Strahinja Banović“ reditelja Stefana Arsenijevića, koja je obeležila našu filmsku produkciju u 2021, biće prikazana i u programu ovogodišnjeg, 5. izdanja Dunav Film Festivala.

Najuspešniji srpski film u ovoj festivalskoj sezoni pred publikom će biti 23. avgusta, u velikoj sali Centra za kulturu Smederevo, a ulaz je slobodan.

„Strahinja Banović“ osvojio je Kristalni globus za najbolji film u glavnom takmičarskom programu 55. festivala u Karlovim Varima, njegov apsolutni trijumf potvrdili su nagrada za najboljeg glumca festivala koja je za naslovnu ulogu pripala Ibrahimu Komi, i Specijalno priznanje direktorki fotografije Jeleni Stanković.

Tu su i brojna priznanja na drugim domaćim i svetskim festivalima, „Strahinja Banović“ s velikim uspehom je prikazan u Monpeljeu, Kairu, Pinđau, Sevilji, Solunu, Haifi, Trstu…), a na ovogodišnjem, 50. Festu, osvojio je Nagradu „Milutin Čolić“ za najbolji većinski srpski film.

 

Glavnu žensku ulogu igra Nansi Mensa Ofei, a u glumačkoj ekipi su i Maksim Kalil, Rami Farah, Bašar Rahal, Nebojša Dugalić, Slaviša Čurović, Strahinja Blažić…

Ovogodišnji Dunav Film Fest odvijaće se od 19. do 24. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari