“Strip sa margine”: Pravo otkriće autora koji se ne vide na domaćoj strip sceni

Ostavite komentar


  1. Bilo bi dobro da zaživi domaći strip kao što je to bilo nekad u revijama kao yu strip, vidici i sl. Koliko sam ja upućen ovde je najpoznatiji autor Vanja Urukalo pošto sam i ja iz Novog Sada, ali mislim da ste pogrešili ime stripa, jer ga imam u njegovoj reviji Metanoja i zove se San Likantropa. Čuo sam i za Ivicu Sretenovića koji je već dugo na sceni i mislim da ima samostalna izdanja malo poznata javnosti, a vrlo zanimljiva. Mogli biste da više napišete o ovim autorima.

    1. Delimicno si u pravu – strip se ne zove Vucji ponos (greska tvorca ovog teksta) vec Vucji stid, a u Metanoji ide kao poglavlje pod imenom San likantropa (nacrtan 2007). Posto oskudevam u kratkim stripovima, a strip konkursi traze uglavnom tu formu, uzeo sam sam San likantropa, docrtao jos jednu tablu (2012) i napravio novo delo – Vucji stid. Na moje cudo dobio je cak i nagradu na tom festivalu, jer se ipak radi o sklepanom frankenstajnu koji je postao neki uroboros srip slager, sto obicno arbitri vise preziru no sto podrzavaju…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.