Studentski kulturni centar u Novom Sadu u novoj zgradi: Za useljenje svira gudački kvartet Tajj, nastupaju Konstrakta i Zemlja gruva 1Foto: Promo

„SKCNS P(r)oleće“ je naziv manifestacije kojom Ustanova studentski kulturni centar Novi Sad obeležava početak rada u novoj zgradi, na adresi Vladimira Perića Valtera 5.

Ustanova studentski kulturni centar Novi Sad, po prvi put od svog osnivanja, daleke 1993. godine, ulazi u sopstveni objekat koji je u potpunosti opremljen za realizaciju kulturnih i umetničkih programa, kao i za administrativni rad Ustanove.

Novoizgrađeni objekat, površine 3459.36m2, nalazi se na adresi Vladimira Perića Valtera 5 u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu i prvi je izgrađeni objekat namenjen kulturi u Novom Sadu još od davne 1981. godine, kada je izgrađeno Srpsko narodno pozorište.

Ovaj događaj značajan je kako za rad Ustanove tako i za celokupan kulturno-umetnički krajolik Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

„SKCNS P(r)oleće“ obuhvata niz događaja koji će se u novoj zgradi održati od 23. do 27. aprila.

Utorak 23. april, 19 časova – Svečano otvaranje zgrade i nastup gudačkog kvarteta Tajj (ulaz sa pozivnicama).

Sreda, 24. april, 19 časova – Promocija muzičkog izdanja NORK (ulaz besplatan).

Četvrtak, 25. april, 19 časova – Promocija knjige Milorada Milinkovića „Život počinje u šezdeset i drugoj“ (ulaz besplatan).

Petak, 26. april, 19 časova – Otvaranje izložbe studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu „Budi voda“ (ulaz besplatan).

Subota, 27. april, 20 časova – Koncert Konstrakte i Zemlje gruva (ulaz besplatan, uz obaveznu rezervaciju na mejl adresu [email protected]).

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari