Sudija apelacionog suda predsednik Čivijaške republike 1

„S obzirom na to da na konkurs za Čivijadu svake godine stigne preko 1.000 aforizama, oko 500 satiričnih priča i više od 100 karikatura, onda se slobodno može reći da naš konkurs privlači pažnju najviđenijih autora kako iz Srbije, tako i iz zemalja bivše Jugoslavije. I u tome smo, bez obzira šta sve mislili oni koji ne misle na budućnost humora i satire u Srbiji – lideri u regionu!“, ponosan je, ne bez razloga, direktor Turističke organizacije Šapca Srđan Mitrašinović.

Kada je reč o Čivijaškoj republici, treba reći i to da je prvi njen predsednik bio Mile Stanković, rođeni Šapčanin, urednik u „Ježu“ i Radio Beogradu. NJega je nasledio Branko Ćopić, a „vladali“ su još i Nela Eržišnik, Mija Aleksić, Dušan Kovačević, Jelisaveta Seka Sablić, Lane Gutović, Branislav Lečić, dr Nele Karajlić, Dragoljub Mićko LJubičić, ekipa „Državnog posla“, NJuz-netovci…

Ove godine predsednik Šabačke republike će biti sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić, što će garantovati vladavinu prava u Šabačkoj republici, dok će članovi žirija Čivijade: Zoran Nikolić Zozon (urednik emisije Karavan Radio Beograda 1), Marko Somborac (karikaturista Blica) i Rade Đergović (satiričar iz Šapca) garantovati vladavinu objektivnosti kada je biranje najboljih aforizama, satiričnih priča i karikatura u pitanju. Direktor Turističke organizacije grada Šapca sa svoje strane garantuje isplatu nagrada u najkraćem mogućem zakonskom roku.

Nagradni konkurs otvoren je do 31. avgusta, podeljen je u tri segmenta – satirična priča (do 28 redova), karikatura (C/B – tuš tehnika) i aforizam. Prva, druga i treća nagrada u sve tri kategorije donose 15, odnosno, deset i pet hiljada dinara. Uz rad poslati: Ime i prezime, adresu i broj telefona (bez šifre). Nije ograničen koliko se radova može poslati. Radove slati na adresu: Turistička organizacija grada Šapca, 15000 Šabac, Gospodar Jevremova br. 23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari