„Sudnji dan” na Gradu teatru 1

Posle gostovanja Zvezdara teatra sa hit predstavom „Voz”, novi projekat budvanskog festivala „Grad teatar – Crvena komuna”, nastavlja se večeras predstavom Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Reč je o duodrami „Sudnji dan”, po tekstu  savremenog angažovanog američkog pisca Nila Labjuta,, u režiji Jane Maričić, koja se sa velikim uspehom igra i na sceni JDP -a, i na gostovanjima. U likovima glavnih junaka pred budvansku publiku stižu glumci Milan Marić (Ben Harkort) i Aleksandra Janković (Ebi Preskot), objašnjeno je u saopštenju za medije.

Projekat „Grad teatar – Crvena komuna” započeo je ove godine, a koncipiran je sa idejom da konzumentima kulturnih događaja u Budvi i Crnoj Gori omogući da prate pozorišnu produkciju iz regiona i van letnjeg festivalskog perioda, od  marta do juna. U svom prvom izdanju, ovaj program (realizuje se u saradnji sa JU „Muzeji i galerije Budve“), prikazaće ukupno šest predstava poznatih teatarskih kuća, a održava se u sali Spomen doma „Crvena komuna“ u Petrovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari