sunčica milanovićFoto: Aleksandra Isaković/ustupljene fotografije

Sunčica Milanović je mlada srpska glumica koja je publici najpoznatija po ulogama u tv serijama „Klan“ i „Pad“, kao i filmu „Heroji radničke klase“.

Pored toga, aktivna je u pozorištu, a osim glume bavi se i pisanjem. Trenutno je možemo gledati u horor filmu „Tarot“.

Ovaj film holivudske produkcije sniman je u Beogradu, a Sunčica je imala onlajn kasting. Kako je film još uvek u bioskopu, malo smo porazgovarali sa njom o tome.

Da li je horor žanr koji ti je bio blizak i pre snimanja filma „Tarot“ i da li bi volela da ponovo budeš u nekom hororu ili možda da neki i napišeš?

– Veliki sam poštovalac ovog žanra. Žao mi je što slabo postoje horor filmovi poslednjih godina u srpskoj kinematografiji. Ja uvek navijam za pokušaje, bez obzira na rezultat. Mislim da je malo smelosti u mladim ljudima. I uvek se oduševim kada neko proba da pobegne od okvira aktuelnog žanra. Naravno, nažalost nije sve do nas. Trendovi donose gledanost i novac i obrnuto.

Ne znam da li bih umela da pišem ovaj žanr. Ne znam da li umem da pišem generalno. Ali, volim to da radim i volim da učim. Nisam pretenciozna kad je u pitanju ova veština. Ovo je još jedna sfera u kojoj se osećam kao autsajder i to mi prija. Jedina je razlika, u odnosu na glumu, što sam u ovoj oblasti autsajder neopterećen rezultatima.

Uskoro idem u Italiju, na festival kratkog filma sa jednim projektom koji sam napisala u saradnji sa Milenom Božić. Dobile smo nagradu na radionici pisanja. To mi je dalo veliki vetar u leđa da možda ipak imam nekog talenta ili da makar ima nekog smisla što to radim.

Da li je teže ili lakše imati online kasting u odnosu na tipičan proces u kome se pojavljuju i drugi glumci kako biste razmenili replike?

– Moram da priznam da je konkretno online kasting koji sam radila za „Tarot„, jedan od najboljih kastinga koje sam uradila jer sam bila sama i morala sam da uradim sve kompletno sama, pa sam bila prinuđena da i samo sebi verujem. To se ispostavilo kao dobro. Inače, online kasting zvuči demotivušuće i verujem da glumci i glumice ne uživaju radeći ga. Da su bile neke drugačije okolnosti po mene, da mi se nije dopao scenario, scena ili uloga, onoliko koliko mi se sve to dopalo, takođe bih se mučila.

Koliko je trajao proces nanošenja maske za vešticu koju tumačiš?

– Proces nanošenja maske, na samom setu, nije dugo trajao. Naši ljudi u saradnji sa američkim, radili su to perfektno. Uzimanje kalupa za masku, s druge strane je bilo… zanimljivo, jer su mi celu glavu obložili gazama natopljenim gipsom i morala sam da budem potpuno mirna dok se ne osuše, da ne bih upropastila kalup.

To je uobičajna procedura tokom koje model ništa ne vidi i ne čuje tokom tog procesa, dosta je klaustrofobično i može da bude strašno ako imate problem malog, zatvorenog prostora. Ja sam imala frku da će mi biti frka. To se nije desilo. Čak sam i uživala. Drago mi je što sam imala priliku da radim sa maskom na licu, kao i sa celim timom koji je zadužen za masku. Nije mi bilo drago kad sam je nosila po 12h na setu.

Da li su snimajući dani za film naporniji od pripreme za neku predstavu i iz čega je lakše isključiti se na kraju dana?

– Ne može se generalizovati da li je teži snimajući dan od jedne probe za predstavu. Sve zavisi kako i sa kim radite. Za mene, možda, više, sa kim. Ja sam trenutno u procesu za predstavu u malom pozorištu „Duško Radović“. I tu, npr. i kada je teško, meni je lako, jer s takvim ljudima radim da sve ima neku lepotu, lakoću i plemenitost.

S druge strane, bilo je „lakih“ snimajućih dana, kada maltene nisam morala da uradim ništa u kadru, a bili su mi bili teški zbog čekanja ili ljudi. A sve najbolje funkcioniše onda kada svi navijamo za isti tim. Tome sve ređe prisustvujem, zato se osećam počastvovano što sam u fazi rada sa prijateljima i sa nekim novim divnim glumcima. Sa ljudima.

Pre „Tarota“, pojavila si se u seriji „Miss Scarlet & the Duke“. Da li je u planu još neki strani projekat?

– Trenutno sam u iščekivanju rezultata jednog kastinga. Jako bih volela da idem putem kojim sam krenula. Ali, sve je očekivano i ništa ne isključujem kao opciju. Izgleda sam naučila da podnosim talase neizvesnosti toliko da mogu sve prethodno da kažem u miru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari