Supestar Sergej Polunjin zvezda muzejskog spota 1

Glavni protagonista promotivnog spota povodom otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu je balestki superster svetskog formata Sergej Polunjin, a muziku je komponovala Isidora Žebeljan.

„Ovoj spot biće korišćen za predstavljanje Narodnog muzeja u čitavom svetu“, saopšteno je iz Kabineta predsednika Vlade Srbije Ane Brnabić. Vlada Srbije je pokrovitelj otvaranja Narodnog muzeja, a Polunjin kaže da mu je „izuzetna čast što učestvuje u ovom projektu jer, kao državljanin Srbije, sa Beogradom ima posebnu sponu“.

– Energija Beograda je nešto što me uvek iznova osvaja, a spot je moj omaž Narodnom muzeju i značaju kulture i umetnosti u mom životu i karijeri. Nadam se da ću svojim učešćem u ovom projektu doprineti da se ljudi širom sveta zainteresuju za bogatu kulturnu baštinu Srbije – izjavio je Polunjin, po čijoj je životj priči nastao dokumentan film „Plesač“.

Seregej Vladmirovič Polunjin (1989) zvanično je ukrajinski baletski umetnik, glumac i model. U rodnoj Ukrajini sa četiri godine najpre je počeo da se bavi gimanistkom, da bi u osmoj upisao Državni institut za koreografiju u Kijevu, a posle pet godina kao stipendista Fondacije Rudolf Nurejev stigao u Britansku kraljevsku baletsku školu. Karijeru je počeo 2006, a sa 19 godina postao je najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće. Kao slobodan umetnik danas gostuje u svim vodećim svetskim baletskim kućama i sarađuje sa muzičarima, koreografima i plesačima na različitim projektima.Oprobao se i na sceni i na filmu Baletski kritičari smatraju da je „Polunjin spoj najstrožeg klasicizma i bunta, discipline i slobode, u kome su ujedinjeni tradicija i savremeni trendovi“.

Državljanin Srbije postao pre dve godine, kad je sa ekipom filma „Bela vrana“ posetio Beograd, u kom je, kako kaže, „poželeo da ostane zbog energije koja ga je povukla“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari