Svetozar Cvetković: Stručnjaci su sprečili da broj žrtava bude vratolomno visok

Priče posle karantina - glumac

Ostavite komentar


  1. Jos jedno razocarenje. Kao i vecina ovih sto skacu po „daskama koje im zivot znace“, gledaju da kazu nesto ali da nikog ne uvrede. Pa ne moze to tako brajko, da sljapkas bosim nogama po baricama a da ne zamazes kratke hlacice. Mislim, moze ali to onda to nije to.

  2. A da ste morali sabajle po mraku u soping jednom nedeljno dali bi to rodilo u vama neka pitanja?

    1. Mi smo potomci, očigledno ne svi, junaka sa Kajmakčalana…i vi ovde spominjete ustajanje u četiri ujutru kao najveći problem i nešto strašno. Sve fabrike u SFRJ su radile od pet ujutru…

  3. Još jedan umetnik bez stava, koji podržava svaku vlast. I struku.

    1. A po Vama, :stav“ moze biti samo pljuvanje autoriteta? Ako ne pljuje vlast ili bar opoziciju, nema stav?

      1. Zašto govorite „pljuvanje“?
        Možda „različito mišljenje“?
        Pristojno.

        1. Dobro de, mozda je bila pogresna rec, ali muka mi je vec od politikantstva. Virusa ne interesuje politika, niti dal neko voli rano da ustane, virusa interesuju *nasa pluca*. Njam, njam!

      2. „Autoriteti“ koji netestiranjem i pripisivanjem velikog broja smrti drugim uzrocima, umanjuju broj umrlih od korone nisu za pohvalu. Ne deluješ mi priglupo pa me iznenađuje takva izjava umetniče.

  4. Taj koji mu je odredio sredstva za kulturu taj mu odredjivao i mere,medicinske,ponasanja.Ttamp davao lose izjave a zato su izjave nasih za antologiju,po njemu.Ko zna mozda ce ih i sam jednog dana izgovarati u nekoj predstavi.Verovati struci je lepa stvar,mozda donese ulogu.

  5. Odlicno Cvetkovicu.
    Nadamo se da ce ovu izjavu procitati i Vucic.
    Trebace mu sigurno Ministar Zdravlja u novoj vladi na Jesen, … a kako vam je ocigledno gluma dosadila (bas kao i Sergeju), bice to odlicna kombinacija, ….

  6. Ako zanemarimo stranačke navijačke strasti, naša vlast se bolje snašla nego recimo vlast u Engleskoj koja je mere menjala kada bi stigli loši tezultati. Zatim bih ukazao na Španiju – tamo su roditelji svoju decu izveli napolje tek mesec i po dana po nastanku vanrednog stanja disciplinovano. U Srbiji je scenario izgledao ovako: ‘pośto virus neće na decu i kerove“, decu smo śetali do policijskog časa a kerove od policijskog časa i umesto preporučenih 30 minuta, kučkari su koristili full aranžman od 23h do 02h ujutru praveći buku i zazubice socijalno odgovornim gradjanima. Doduše i vlasnici pasa su brinuli o jednom – „da ih ne savata policija“ pa su se zavlačili iza slabije osvetljenih zgrada. O daljem junačenju je izlišno govoriti jer bilo je dosta onih koji su smatrali da vlast preteruje oko virusa ali su itekako brinuli o vaskršnjem pričesnom kašičetu. A niko se u crkvi razboleo nije.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.