Svetska DJ zvezda Dubfire ovog petka u Beogradu 1Foto: Promo

Producent i DJ Dubfire, poznat kao nekadašnja polovina legendarnog elektronskog dvojca Deep Dish, posle nekoliko godina vraća se u Barutanu ovog petka.

Sa ovom svetskom DJ zvezdom pult će deliti domaća podrška u sastavu: Nemax, Alex Bojović i Vuk Vukosavljević, a ovaj audio-vizuelni spektakl prvi je događaj u saradnji Barutane i Illusions organizacije.

Karijera Dubfirea u elektronskoj muzici počela je 1991. godine, kroz projekat Deep Dish, koji je bio jedan od najuspešnijih elektronskih dua i osvojio brojna priznanja, a njihov muzički stil obuhvatao je house, progressive house, techno i trance.

Kroz svoju solo karijeru Dubfire je sarađivao sa nekim od najvećih izvođača svetske muzičke scene, praveći remikse za Madonu, The Rolling Stones, Dido i mnoge druge, a na plejlistama svetskih DJ zvezda našle su se brojne Dubfire-ove numere, između ostalih i hit remiks „Split the line“, „Ribcage“ i „Roadkill“.

Osvojio je i Grammy nagradu, uz tri nominacije, a nastupao je po svim najboljim klubovima i festivalima na svetu. Više puta se našao u Top 10 najboljih svetskih DJ-eva u izboru Resident Advisora i Beatporta.

Dubfire je usmeren na techno i house zvuk, uz minimalistički pristup muzici. Njegovi setovi su poznati po kompleksnim ritmovima, dubokim bas linijama i hipnotičkim melodijama, a njegova muzika često ima futuristički i eksperimentalni zvuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari