Svetska premijera hrvatsko-srpske koprodukcije “Garbura” u San Sebastijanu 1foto promo

Hrvatsko-srpska koprodukcija “Garbura”, debitantski dugometražni igrani film scenariste i reditelja Josipa Žuvana, imaće svetsku premijeru na predstojećem 70. Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu.

Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, kao i uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, programa MEDIA, fonda Eurimages i HRT-a.

Ostvarenje “Garbura” će na festivalu A kategorije u San Sebastijanu biti prikazano u selekciji “Novi reditelji”.

Prema sinopsisu filma, Antonije i Nikola su dvanaestogodišnjaci koji žive kuća do kuće u makadamskom naselju, i koji se zabavljaju paljenjem karabita, pa sve to snimaju i postavljaju snimke na internet, nadajući se da će imati milionske preglede poput drugih jutjubera.

Njihove porodice su u dugogodišnjoj svađi i nije im drago što se dečaci druže, što dovodi do komplikacija.

Glavne uloge u filmu tumače Franko Floigl i Mauro Ercegović Gracin.

Producent filma “Garbura” je Damir Terešak (Maxima Film), a koproducentkinja je Nikolina Vučetić Zečević (Biberche Productions).

Ekipu filma, pored Žuvana, čine: direktor fotografije Tomislav Sutlar, scenografkinja Petra Poslek i kostimografkinja Katarina Pilić.

Uz koproducentkinju Nikolinu Vučetić Zečević, u srpskom delu ekipe su maskerka Jasmina Lilić, šminkerka Aleksandra Mitić, snimatelj i dizajner zvuka Zoran Maksimović, mikorman Ognjen Obradović, dok je beogradski studio Digital mono radio postprodukciju zvuka.

U glumačkoj podeli je i srpski glumac Ljubomir Bandović koji tumači jednu od ključnih uloga, lik Zorana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.