Naredno izdanje Sandens festivala, najveće smotre nezavisnih dramskih i dokumentarnih ostvarenje u SAD, obeležiće i projekcija „Neposlušnih“ Mine Đukić. Biće to svetska premijera novog ostvarenja naše rediteljke, koja je napisala i scenario.

 U njemu Leni s nestrpljenjem čeka svog prijatelja iz detinjstva, Lazara, koji se vraća u rodni grad nakon studiranja u inostranstvu. Oni će krenuti na zajednički put biciklima, što će dalje uticati na njihovu vezu. U filmu igraju: Hana Selimović, Mladen Sovilj, Minja Subota, Danijel Sike i Ivan Đorđević.

Pošto je objavljen spisak filmova koji će se takmičiti na Sandensu, u konkurenciji kako američkih, tako i filmova iz ostatka sveta, sve je primetniji veliki broj poznatih glumaca i reditelja koji uskaču na nezavisnu scenu. Od 16. do 26. januara 2014. godine publika u Park Sitiju (Juta) videće tako Glen Klouz, Suzan Sarandon, Džon Slaterija, Arona Pola, Kristen Stjuart i Marka Rufala. Predviđeno je da za to vreme bude prikazano ukupno 118 filmova. Inače, još nisu saopšteni svi filmovi koji će biti prikazani u raznim kategorijama, kao ni debitantska „Sundance Kids“ kategorija posvećena najmlađima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari