Sziget 2023: Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine i Imagine Dragons su prvi hedlajneri 1foto: Sziget Promo

Sziget, najveći muzički festival ovog dela Evrope, objavio je lineup za svoje iduće izdanje koje ide od 10. do 15. avgusta.

Festival koji je formiran 1993. u severnoj Budimpešti, na Óbudai-sziget ostrvu na Dunavu, nebrojeno puta je proglašen festivalom godine za koju je zaslužen lineup i odlična atmosfera koja vlada festivalskim danima.

Na društvenim mrežama festivala objavljen je prvi deo imena koja će nastupiti, a među headlinerima su se našli svetski popularna mlada zvezda Billie Eilish, Florence + the Machine čije ime se godinama veže uz ovaj festival, svima poznat DJ i producent David Guetta, kao i Imagine Dragons, tvorci hita “Radioactive”.

Od gotovo hiljadu imena koja će nastupiti na čak 60 stageova, tu su i Niall Horan, bivši član One Directiona, Yungblud, DJ i producent Diplo, britanski rokeri Foals i kantautor Sam Fender.

 

Uz klasičan lineup izvođača, nastupit će i mnogi DJ-evi koji će zabavljati posetioce ovog festivala koji je dosta popularan među zapadnim Evropljanima. Od posetioca koji dolaze izvan Mađarske,  najveću grupu čine oni iz Holandije. Mnogi dolaze čak iz Ujedinjenog Kraljevstva, ali i Francuske, Irske i Rumunije.
Kako do ulaznica?

Festivalske ulaznice po ceni od 325 eura i VIP festivalske ulaznice po ceni od 545 eura dostupne su preko službene web stranice festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari