Kventin TarantinoFoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kventin Tarantino, kao jedan od najboljih reditelja današnjice, ima istančan ukus, kada su filmovi u pitanju, o čemu voli da raspravlja. U raznim intervjuima otkrio je svoje omiljene filmove.

Kventin Tarantino, na primer, smatra da je mjuzikl West Side Story Stivena Spilberga iz 2021. godine trebalo da dobije Oskara. Voli i Taksistu Martina Skorsezea, ali će uvek jedan film da stavi na prvo mesto, piše Index.hr.

„Mislim da je Ajkula verovatno najbolji film ikada snimljen“, rekao je Džimiju Kimelu 2021.

Radnja filma počinje legendarnom scenom u kojoj velika bela ajkula napada i ubija devojku, izazivajući napetost u malom primorskom gradu koji zavisi od prihoda od turizma.

Sa svojim drugim filmom, zasnovanim na istoimenom bestseleru Pitera Benčlija, Stiven Spilberg je postigao ogroman komercijalni uspeh.

Ajkula je u bioskopima zaradila 476 miliona dolara, a budžet filma je bio samo 9 miliona. Tada je to bio film sa najvećom zaradom u istoriji.

Iako je opštepoznato da Kventin Tarantino kao svog glavnog filmskog uzora izdvaja Serđa Leonea, Ajkula je drugi film Stivena Spilberga koji je slavni reditelj izdvojio.

U intervjuu iz 1998. godine, neposredno pre objavljivanja filma Spasavanje redova Rajana, Kventin Tarantino je rekao voditelju Čarliju Rouzu: „Spilberg je savršen filmski stvaralac. On je samo majstor. Mogao bih da naučim nešto od njega.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari