lik besonFoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Kventin Tarantino će uskoro započeti produkciju svog 10. i poslednjeg filma, a Lik Beson kaže da tu ideju nije sam smislio nego je ukrao od njega.

Lik Beson je gostovao u podkastu The Discourse i tu rekao kako je Kventin Tarantino iskopirao njegovu ideju, što do sada nije bilo poznato.

Tarantino već odavno priča o tome kako je planirao da snimi 10 filmova i penzioniše se, zbog čega je navodno odbio i režiranje jednog filma iz univerzuma Zvezdanih staza.

„Ono što je smešno je da sam ja to davno rekao Tarantinu“, započeo je Beson o planovima za penzionisanje nakon snimanja deset filmova.

„Tako da me je iskopirao. Ne, iskreno sam to mislio kada sam to rekao. Rekao sam to nakon što sam napravio šest ili sedam filmova. To je bio način da se fokusiram i kažem ‘Ako imam samo 10 metaka, moram da budem oprezan sa preostala 3′“, dodao je.

Lik Beson je objasnio da je to bio njegov način da natera sebe da odbije primamljive ponude studije za koje je znao da će se završiti neinspirativnim filmovima.

„U to vreme, puno sirena u Holivudu mi je dolazilo sa rečima ‘Evo scenarija’ i projekti koje su mi predlagali nisu bili loši, ali su bili nastavci, to je bila holivudska mašina. A oni to predlažu sa puno novca“, objasnio je Beson.

Lik Beson najavio je snimanje još tri filma

„Ne želim to. Želim da ostanem ja, da ostanem čist. Tako da moram da pronađem način da odolim tim sirenama. I taj način mi je bio da kažem ‘Uradiću 10 filmova, pa ako imam još 2, onda ne mogu da prihvatim ovo. Moram da uradim nešto što ja želim’.“

Zanimljivo je Lik Beson i dalje snima filmove i da je DogMan, koji je premijerno prikazan prošle godine, bio njegov 21. film u karijeri.

Osim toga, trenutno radi na ostvarenju Dracula: A Love Tale sa Kristofom Volcom i Kejlebom Landrijem Džonson, ali je nagovestio da neće ni on snimati još puno filmova.

„Možda bi trebalo da uradim još film ili dva jer imam još puno toga da kažem. Mada, sada mogu da vam kažem da ću snimiti još tri i onda prestati. Znači, gotovi smo posle tri komada. Tako da, posle Drakule idu još dva i više vas neću daviti“, završio je Beson.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari