Tarantino sprema svoj deseti film 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Kventin Tarantino se sprema da predstavi svoj 10. filmski projekat, za koji je reditelj odavno rekao da će biti njegov poslednji dugometražni film.

Autor filma „Pulp Fiction“ sprema se da pozove više potencijalnih „kupaca“ da pročitaju njegov najnoviji scenario u narednim danima, rekao je jedan izvor upoznat sa predstojećom aukcijom, piše Vanity Fair.

Dobitnik Oskara traži dogovor sličan onom koji je postigao za svoj poslednji film „Bilo jednom u Holivudu“, dodao je izvor. To podrazumeva posvećenost prikazivanju u bioskopima i vlasništvo autorskih prava nad filmom (u slučaju Sony Pictures-a i „Bilo jednom“, ugovor je rekao da će se autorska prava za film vratiti Tarantinu nakon 20 godina).

Proces čitanja scenarija je sličan ekstremnim merama bezbednosti koje su preduzete oko filma „Bilo jednom“, gde su rukovodioci studija morali da odlaze u kancelariju Tarantinovog agenta na Beverli Hilsu i čitaju stranice u konferencijskoj sali. Takvi protokoli su uspostavljeni nakon curenja značajnog dela Tarantinovog scenarija za film „The Hateful Eight“ iz 2015.

Predstavnici Tarantina nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.

Novi film, o čijem postojanju je prvi izvestio THR, navodno se zove „The Movie Critic“. Drugi izvori su upozorili da je to radni naslov, a ne konačan.

Projekat ima glavnu žensku ulogu navodi se u izveštaju, i mogao bi da bude zasnovan na životu poznate filmske kritičarke Pauline Kael.

Oskarovac Tarantino je godinama govorio da će karijeru okončati kad je ona na vrhuncu, nakon svog desetog filma uveren da mnogi kredibilni reditelji gube sjaj kasnije u životu. Nije direktno rekao da ide u penziju.

Dok je promovisao svoju knjigu iz 2022. „Spekulacije o bioskopu“, Tarantino je otkrio planove za snimanje televizijske serije od osam epizoda. Međutim, tema, glumci ili distributer tek treba da budu najavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari