"Tebi seansa, meni renesansa": Ove žene stoje iza trenutno najpopularnijeg stiha domaće muzike 1foto: Bassivity Digital

Na mnoga usta hvaljena ali i osporavana, Senidah je zasigurno svojim radom i autentičnim stilom postala najaktuelnija muzička zvezda na našim prostorima. Od pre nekoliko dana, sluša se i njen novi, drugi po redu album, „Za tebe“.

Od kako se pojavila na samoj sceni, pa do danas, prošlo je relativno malo vremena, ali dovoljno da je svi upoznaju, zapamte, a i mnogi da promene mišljenje, pa tako da od onih koje je u početku odbijao njen specifičan glas postanu ti koji su u prvim redovima na njenim koncertima.

Na ovom albumu, čini nam se, pesme se kreću sve dalje i dalje fazu eksperiment i razvijanje moderne pop muzike. Pa tako, sa petnaest novih pesama, neke čak i znamo. “Behute”, “Dva prsta” i “Jadnaja” su već bili singlovi i prezentovani javnosti, a u ostalim se naziru raznorazni muzički stilovi, od trapa i drila, do mračnih i sve i do drum’n’ bass zvuka.

I upravo ta pesma, sa drum’n’bass tonom i šarmom, je ona koja je skrenula najviše pažnje nakon izdavanja albuma. Pesma se, gle čuda, zove Senida, i ako počinje u njenom klasičnom mirnijem tempu sa drskim stekstom, u refrenu eksplodira u rasparni elektronski ritam dok, vokale preuzimaju etno ženski prateći vokali. Tekst pesme je pored njene sad već standardne saradnice Bojane Vunturišević, potpisala i jedna od mladih i veoma uzbudljivih pesnikinja, Radmila Petrović. Radmila je sa skrenula pažnju šire javnosti svojim originalnim i emotivnim pesmama u zbirci „Moja mama zna šta se dešava u gradovima“. Stih – „Tebi seansa, meni renesansa“ poput nekog besnog grafita, krasi virtualne zidove društvenih mreža mnogih žena poslednjih dana.

Senidah je u izjavama koje su pratile izlazak albuma rekla kako se nada da je još jednom pokazala svoju svežinu i da je prevazišla okvire žanra, stavljajući, kako kaže “dobru pesmu u prvi plan”.

„Želim da vam se nađe svaka pesma za neku priliku, da vam pevam i kada vam treba oslonac i kada vam treba ‘party friend’“ rekla je pred sam izlazak albuma koji gotovo sigurno će ceo u nekom trenutku završiti u trendingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari