Tihomir Stanić izvodi monodramu u Rakiti 1Foto: Printskrin Jutjub

Zbog toga što želi da doprinese borbi meštana sela Rakita za očuvanje svoje reke, ali i zbog toga što mu je to, kako kaže, dužnost, proslavljeni srpski glumac Tihomir Stanić izvešće 3. maja u seoskom Domu kulture monodramu Na Drini ćuprija.

Početak predstave je od 19 sati, pišu Južne vesti.

Nakon pronađene ručne bombe u selu, paljenja kamp prikolice koja je služila kao magacin, eksplozije na bageru i svih incidenata koji su se dešavali u selu, meštani sela Rakite konačno će prisustvovati jednom lepom kulturnom događaju.

Odlomke iz romana Na Drini ćuprija srpskog nobelovca Ive Andrića, sada će čuti i stanovnici babušničkog sela, a kako bi se bolje upoznao sa celokupnom situacijom, glumac će u selu provesti 3 dana.

Već 18 godina publika širom sveta uživa u glumčevom emotivnom izvođenju monodrame, a nakon mnogobrojnih gostovanja u svetskim metropolama, prošle godine predstavu je izveo i u svom rodnom selu Šeškovci. U Rakitu dolazi na nagovor ćerke Milene koja je prošle godine boravila u selu kako bi pružila podršku meštanima.

Organizatori su meštani sela Rakita, a veliku ulogu u dolasku poznatog glumca ima njegova ćerka Milena.

Ideja potiče od tada, a kako glumac oko praznika ima slobodne dane, rešio je da ih iskoristi da poseti selo na jugu Srbije.

Tako će meštani sela Rakite imati priliku da ugoste beogradskog glumca i oplemene kulturni život u selu koji gotovo više i da ne postoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari