Treći Dunav film Fest u Smederevu u novim terminima, od 11. do 16. septembra 1Foto: D. Đ. (arhiva)

Treće izdanje Međunarodnog filmskog festivala Dunav Film Fest, planirano od 14. do 19. avgusta u Smederevu, biće odloženo za septembar 2020. godine usled situacije izazvane epidemijom virusa COVID-19, saopštili su danas organizatori.

Ove, kao i prethodnih godina, Dunav Film Fest će premijerno prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije. Publika će pod vedrim nebom ponovo moći da uživa u više od trideset filmskih ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u Smederevu, u periodu od 11. do 16. septembra 2020. godine.

Treće izdanje festivala, kako se navodi, obeležiće zapažena ostvarenja velikih festivala, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora čije karijere su tek na početku. Ove godine festival je takmičarskog karaktera i žiri festivala činiće relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu „Dunavska lađa“, za najbolji film u takmičarskoj selekciji. Prošlogodišnji žiri festivala činili su Radivoje Bukvić, Nives Ivanković, Janko Volarić Popović, dok će ovogodišnji žiri biti naknadno objavljen.

Da podsetimo, nagrada za najbolji film „Dunavska lađa“ na drugom izdanju Dunav Film Festa 2018. godine pripala je mađarskom filmu „Ruben Brandt, Kolekcionar“ reditelja, scenariste i producenta Milorada Krstića. Pored Krstića, nagradeni su i Kornelije Porumboiu za rumunski film „Zviždači“, Maja Todorović i Ana Marija Rossi osvojile su Nagradu za najbolji scenario za domaće filmsko ostvarenje „Ajvar“, dok je glumica Helena Zengel je dobila Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu Beni u nemačkom filmskom ostvarenju „Izvan sistema“.

Tokom šest festivalskih dana Dunav Film Fest će odgovoriti na različita interesovanja publike, pružajući raznovrstan program kroz četiri programske celine. Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske Tvrđave, dok će publika i dalje uživati na već poznatim lokacijama poput broda Pristan kod Dunavskog parka, Platoa kod Karađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.

Program festivala kao i ostale informacije biće naknadno objavljene na sajtu dunavfilmfest.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari