Tri srca za seriju “Porodica” 1Foto: Print Screen/sff.ba - Nagrade 26.Sarajevo Film Festivala

 Serija “Porodica” trijumfovala je na svečanoj ceremoniji dodele novoustanovljenih nagrada SFF-a za najbolja ostvarenja u TV serijama osvojivši čak tri Srca Sarajeva.

U kategoriji Srce Sarajeva najbolji kreator serije nagrađen je Bojan Vuletić, u kategoriji najbolji glumac Boris Isaković, a “Porodica” je proglašena najboljom i u kategoriji najbolja dramska serija.

U porodičnom znaku je bila i nagrada u kategoriji Srce Sarajeva – najbolja glumica u TV seriji koja je pripala Jasni Đuričić za ulogu u seriji “Grupa”.

U kategoriji Srce Sarajeva – Zvijezda u usponu nagradu je dobila glumica Ivana Zečević, takođe za seriju „Grupa“, a u kategoriji najbolja komedija nagrađena je hrvatska TV serija „Dnevnik malog Perice“.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije je bilo nominovano 16 ostvarenja, a o dobitnicima nagrada je odlučivao žiri više od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije. Svečanu, glamuroznu ceremoniju u hotelu Holidej je vodio glumac i TV voditelj Tarik Filipović a novinari su je pratili iz susedne prostorije uz kokice i preko dva televizora.

Ovaj koncept, osmišljen valjda da dočara kućnu atmosferu gledanja serija je bio utoliko zanimljiviji što su novinari pored blještave Kongresne dvorane u kojoj su za stolovima sedeli filmski artisti, mogli da vide i kako napreduju specijaliteti, koji se za umetnike marljivo pripremaju u kuhinji.

Neki od lauerata su nagrađeni osim pljeskom i smehom. Reditelj i scenarista Bojan Vuletić je primajući nagradu za srpsku „Porodicu” kazao je da je stvarno iznenađen i da nije očekivao priznanje. A što se tiče “Porodice” poručio je: „Sigurno nećete gledati nastavak. Što je velika stvar.“

Glumica Jasna Đuričić, koja i predsedava u Žiriju 27. SFF-a obradovala se nagradi i kazala: „Nemam govor. Nikakav. Za razliku od Borisa Isakovića. On je očekivao“, našalila se.

Glumac Boris Isaković je primajući nagradu za ulogu Slobodana Miloševića nagrađen gromkim aplauzom pa je počeo obraćanje sa “Volim i ja vas”.

– Velika je čast biti sa “Porodicom” ovde, i u ovakvoj regionalnoj porodici. Imam utisak od početka karijere, od filma “Vukovar, jedna priča”, da sam priželjkivao ovakvu vrstu okupljanja. Ovo srce je srce svih nas – poručio je Isaković.

Sarajevo Film Festival uspostavio je novu kategoriju nagrada Srca Sarajeva za TV serije sa željom da promoviše najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice, te da podstakne njihov međunarodni plasman.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije konkurisalo je 16 serija: Grupa, Jezero, Južni vetar, Kalup, Klan, Kosti, Močvara, Novine (3. sezona), Porodica, Porodica Markovski, Senke nad Balkanom, Tajkun, Crno-bijeli svijet (4. sezona), Dnevnik velikog Perice, Mama i tata se igraju rata i Zlatni dani.

Među nominovanim za nagrade Srca Sarajeva za TV serij bili su: Uroš Tomić, Bojan Vuletić, Matevž Luzar, Miodrag Sila, Albino Uršić, Jana Bjelica, Petar Petkovski, Kaja Šišmanović, Ivana Zečević, Jasna Đuričić, Mirjana Karanović, Jelena Miholjević, Olga Pakalović, Nika Rozman, Nada Šargin, Jovana Stojiljković, Feđa Štukan, Goran Bogdan, Sebastian Cavazza, Filip Đurić, Boris Isaković, Gordan Kičić, Nina Radulović Lečić, Anita Todorović, Marina Malević Ćurić, Boban Jevtić, Ivana Miković i Saša Hajduković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari