Tužioci kažu da Alek Boldvin nije pratio vežbe rukovanja oružjem 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Nakon što je optužen za ubistvo iz nehata, o slučaju Aleka Boldvina pojavljuju se dodatni detalji, pa tako sada tužioci tvrde da nije pratio vežbe rukovanja oružjem.

Tužitelji u Nju Meksiku, gde se Boldvinu sudi za ubistvo Haline Hačins, tvrde da je Boldvin u vreme tih vežbi pričao telefonom, piše Index.hr.

Tvrde i kako Boldvin nije preduzeo potrebne sigurnosne mere s Hanom Gutijerez-Rid, čija je dužnost bila da vodi računa o vatrenom oružju i mecima.

Na sudu je utvrđeno kako je ona angažman na filmu dobila zahvaljujući Boldvinu, iako je pre toga bila angažovana na snimanju samo jednog filma.

Preti mu pet godina zatvora?

„Boldvinovo odstupanje od pravila uzrokovalo je smrt Haline Hačins“, poručili su tužitelji.

Boldvin i Gutijerez-Rid optuženi su za ubistvo iz nehata. Glumac je krivicu negirao izjavivši da nije povukao obarač te je krivicu usmerio na Gutijerez-Rid i naglasio da je bila njena dužnost da se pobrine da je pištolj ispražnjen.

Prema poslednjim pisanjima u američkim medijima, Boldvin bi se mogao suočiti i s kaznom do pet godina zatvora, a porodica ubijene Hačins zadovoljna je podignutim optužnicama.

Snimanje filma Rust ipak će se nastaviti, a Halinin suprug Metju biće i dalje izvršni producent i dobiće dio zarade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari