U Dvorani kulturnog centra Beograda večeras projekcije studentskih filmova (Foto) 1Foto: sekvenca iz filma

Projekcije ispitnih filmova druge godine, studenata Fakulteta dramskih umetnosti, klasa  2016/17 biće održana večeras  u Dvorani kulturnog centra (Kolarčeva 6)  od 21 sat, a ulaz je besplatan.

Prvi film koji će biti prikazan  je “Zdrav” u režiji i prema scenariju Branka Andrića. Glavni junak filma je   Nemanja  koji je  pušten iz psihijatrijske klinike i vraća se kući. U fimu igraju  Vladimir Gvojić, Strahinja Blažić, Mina Obradović i Gordana Đurđević Dimić.

U Dvorani kulturnog centra Beograda večeras projekcije studentskih filmova (Foto) 2

Sledeće ostvarenje je  film „Bakutra“ u režiji i produkciji Doroteje Kovačević koji govori o  Tari i njenom bratu Dekiju Štroki koji  žive u starom stanu sa bakom (Bakutrom). Šta se dogodi sa Bakutrom i Dekijem kada Tara prvi put dovede dečka u stan –  otkrićete u ovom kinematografskom ostvarenju  u trajanju od 23 minuta. Uloge u “Bakutari” su poverene Srni Đenadić, Filipu Hajdukoviću, Oliveri  Kovačević i Luki Abramoviću.

U Dvorani kulturnog centra Beograda večeras projekcije studentskih filmova (Foto) 3

Naredni film je  „Ne boj se bambina“ prema scenariju  i  u režiji Luke Mihailovića. Film govori o  Mrkiju i Maji koji  su zaljubljeni i žive u idili sve dok se u njihovom životu ne pojavi Šećer,  koji sa sobom  nosi sve demone iz prošlosti. Glumačku postavu čine:   Miodrag Dragičević, Jovana Stojiljković i Mladen Sovilj.

U Dvorani kulturnog centra Beograda večeras projekcije studentskih filmova (Foto) 4

Nakon ovog filma koji se završava u 22: 15 sledi pauza  od 15 minuta, a potom projekcija  filma “Kompromis“ u režiji  Siniše Cvetića. Sinopsis ovog filma glasi ovako: Mladić dobija priliku da zaradi džeparac čuvajući mačku. Po dolasku u dom vlasnika mačke, mladić shvata da će džeparac zaraditi na potpuno drugačiji način. U filmu igraju  Igor Benčina, Jelena Trkulja, Tatjana Venčelovski i Aleksandar Kecman.

U Dvorani kulturnog centra Beograda večeras projekcije studentskih filmova (Foto) 5

Sledi film  „Sandman“ prema scenariju  i u režiji Davida Jovanovića koji govori o kriznom životnom periodu, konfliktu unutar porodice koji  gura glavnog junaka u preispitivanje sećanja, želja i strahova – jednom rečju – snova. U filmu igraju Joakim Tasić, Ivana Zečević, Radmila Tomović i Vukašin Zdravković.

U Dvorani kulturnog centra Beograda večeras projekcije studentskih filmova (Foto) 6

Poslednji film koji će biti prikazan zove se  „Mi smo videli leto” koji je proglašen za najbolji kratki film na upravo završenom Martovskom festivalu. Film je režirao  Nikola Stojanović a u njemu igraju  Jelena Tjapkin, Nikola Pavlović i Mario Vrećo.  Film  govori o  Eni koja  ostavlja sve što voli iza sebe i seli se u Kaliforniju. U umirućem, radničkom gradu u Srbiji, provodi poslednji dan sa dva prijatelja iz detinjstva.

Filmove  nove generacije filmskih reditelja preporučio je Darko Bajić reditelj i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu koji tvrdi da uzbuđenje koje ovi filmovi izazivaju kod gledaoca nije samo “odjek vremena u kome živimo, već i  susret sa slobodom”.

–  Ova  talentovana generacija donosi na svet hrabre junake koji se bore do poslednjeg daha – poručuje Darko Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari