U galeriji Pozorišnog muzeja u Zaječaru otvorena izložba fotografija Nenada Sokića iz Negotina 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U galeriji Pozorišnog muzeja u Zaječaru otvorena je sedma samostalna izložba fotografija mr Nenada Sokića iz Negotina, pod nazivom „Magija nadahnutog trenutka“.

Otvarajući izložbu istoričarka umetnosti Marija Simonović je naglasila da su fotografije Nenada Sokića nastale kao rezultat treutnog nadahnuća i da prikazuju lepotu elemenata koji prirodno okruženje čine magičnim prizorima.

“Na ovaj način, fotografija kao medij prevazilazi iskustvo ličnog doživaljaja i stavlja se u službu posmatrača koji u trenutku posmatranja postaje svestan prolaznosti i lepote zabeleženog momenta”, rekla je Simonović.

“Geteovo pravilo je da je umetnikovo da stvara a ne da govori i toga se u suštini pridržavam”,  našalio se  autor Nenad Sokić  i objasnio  da su izložena dela nastala telefonom, na putavanjima, u trenucima kada  je bio  fasciniran nekim prizorom, koji je želeo da zabeleži i podeli sa drugim ljudima, pa otuda i naziv “Magija nadahnutog trenutka”.

Na otvaranju izložbe je govorio i umetnikov prijatelj Miodrag Zlatković koji je pored ostalog rekao:

“Sa godinama sve postaje komplikovano…i  zaboravno. A ono zabeleženo-jasno, i nadasve jednostavno, nikada se neće izgubiti. Tu magiju nadahnutog trenutka upravo je Stokić učinio neprolaznom.”

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari