U Kombank dvorani svečano završen međunarodni festival ДОК #4. 1Foto: Promo

Proglašenjem pobednika sinoć je u Kombank dvorani svečano završen međunarodni festival ДОК #4 – nagrada za najbolje ostvarenje u okviru takmičarskog programa Enter DOK, odlukom žirija publike, pripala je ruskom reditelju Ruslanu Fedotovu za dokumentarac.

Ovo izuzetno debitantsko ostvarenje koje je Fedotovu donelo brojna priznanja u svetu prikazano je na otvaranju ДОК #4, a njegov naziv „Kuda smo krenuli“ bio je i moto pod kojim se ovogodišnji festival odvijao.

Nagrada za najbolji film na osnovu glasova publike pripala je gošći festivala Nuraj Kajadžan Sinbil, turskoj rediteljki filma „Napušteni“.

Zahvaljujući se na nagradi Sinbil je izrazila veliko zadovoljstvo i radost što je imala priliku da predstavi svoj film u Srbiji, i da doživi tako dobre reakcije publike.

ДОК #4 odvijao se od 17. do 2o. februara, tokom četiri festivalske večeri prikazao je 19 dokumentarnih ostvarenja, koja se bave angažovanim i provokativnim temama današnjice – od najdominantnijih ekoloških, preko socijalnih, do antropoloških, i predstavljaju presek filmova iz ogromne svetske produkcije, iz jednog nesagledivog konglomerata koji u sebi sadrži jako mnogo stilova, pristupa, estetika, autorskih prosedea…

Posle dodele nagrada u Kombank dvorani sinoć je prikazan i poslednji film iz ovogodišnjeg programa, „Loran Garnijer: Poverljivo“, a četiri filma – „Veće od nas“, „Za Lučija“, „Loran Garnijer: Poverljivo“ i „Napušteni“, od ove nedelje će biti dostupni i online na platformi MojOFF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari