U Požarevcu održan onlajn festival „Živka Matić” 1Foto: sattelevizija.com

Centar za kulturu Požarevac organizovao je tradicionalnu, 13. po redu, Smotru amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić” koja je, u skladu sa aktuelnom epidemijskom situacijom, realizovala na virtuelan način, a za najbolju predstavu proglašeno je teatarskog ostvarenja „Čekajući Godoa” pozotišta iz Velike Plane.

U Požarevačkom Centru za kulturu kažu da su ovaj Festival, posvećen našoj popularnoj glumici, koja je rođena i sahranjena u zavičajnom Požarevcu, organizovali ne želeći da prekinu jednu lepu pozorišnu tradiciju.

Žiri ovogodišnje smotre su činili Miloš Jagodić reditelj, Valentino Oljača glumac pozorišta „Milivoje Živanović” i Marija Vajner glumica istog teatra.

Žiri je svake večeri birao najboljeg glumca i glumicu, a na kraju festivala izabrali su i ukupne pobednike.

Najbolja predstava je „Čekajući Godoa” Semjuela Beketa u režiji Pavla Jozića koju je izvelo Centar za kulturu „Masuka”, Velika Plana. Ova predstava će biti odigrana na zatvaranju 17. Susreta varoških pozorišta Srbije „Milivojev štap i šešir” u februaru 2021. godine.

Najbolja glumica smotre je Jelena Jovanović, crna dama u istoimenoj predstavi Gradskog pozorišta Jagodina.

Najbolji glumac smotre je Nemanja Radivojević za ulogu policajca u predstavi „Pojava postaje masovna” CZK „Sveti Stefan, Despot srpski”, Teatar „Resava” iz Despotovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari