U Priboju 45. Limske večeri poezije 1

Od 13. do 15 . decembra, u pribojskom Domu kulture biće održane Limske večeri poezije, 45. po redu.

I ove godine mladi pesnici srednjoškolskog uzrasta će se takmičiti u poeziji, a pobednik će kao nagradu dobiti štampanje zbirke pesama. Na ovogodišnji konkurs stiglo je 48 ciklusa od po pet neobjavljenih pesama iz 20 gradova Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Najviše radova pristiglo je iz Beograda, 20, iz Valjeva 10, a i iz Priboja su poslata tri rada.

Manifestacija će početi programom „Portret pesnika“ koji će biti organizovan u biblioteci Mašinsko-elektrotehničke škole, 13. decembra. Drugog dana manifestacije, 14. decembra u 13 časova u pribojskoj Gimnaziji, održaće se promocija zbirke pesama „1862.“ prošlogodišnjeg pobednika Limskih večeri poezije Marka Jovića. O pesmama će govoriti recenzent knjige Petar V. Arbutina. U večernjem finalnom programu publici će se predstaviti pet finalista čije je radove odabrao žiri prof. dr Jasmina Ahmetagić, predsednik, prof. dr Svetlana Kalezić Radović i prof. Bojana Stojanović Rosić kao najbolje.

Prva nagrada je štampanje zbirke pesama, druga i treća nagrada su knjige u vrednosti od 4000 dinara koje obezbeđuju Gimnazija i Zavičajni muzej. Nakon proglašenja pobednika pribojskoj publici biće prikazan muzički kabare „Cimet i vanila“, u izvođenju glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Vesne Stanković i Milice Janketić. Trećeg dana manifestacije, finalisti će posle prijema kod predsednika opštine, u pratnji kustosa, posetiti Zavičajni muzej Priboj . Organizator 45. Limskih večeri poezije je Dom kulture „Pivo Karamatijević“, a pokrovitelji su Opština Priboj i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari