U programu Berlinale Talents naši reditelji Marija Stojnić i Stefan Malešević 1Foto: Promo

Ovogodišnje, 72. izdanje prestižnog filmskog festivala u Berlinu odvijaće se od 10. do 20. februara, a učesnici njegovog programa Berlinale Talents biće i naši reditelji Marija Stojnić i Stefan Malešević.

Berlinale Talents ove godine obeležava dvadeseti „rođendan“, a 200 novih učesnika ovog važnog i cenjenog programa obuke i usavršavanja, ove zime stižu iz 70 država.

Marija Stojnić je autorka nagrađivanih dokumentarnih ostvarenja „Između sna i sna“ i „Govori da bih te video“, a trenutno radi na dokumentarno-animiranom ostvarenju „Pomračenje“, kao i na dokumentarnom filmu „Flašaroši“ Nemanje Vojinovića (u svojstvu producentkinje).

Reditelj Stefan Malešević poznat je po nagrađivanim ostvarenjima, dokumentarcu „Gora“ i dugometražnom igranom filmu „Mamonga“, a njegov novi igrani film „Usud“ u fazi je pretprodukcije.

Malešević trenutno radi i na svom novom dokumentarnom filmu „Krila i tlo“, kao i na eksperimentalnom filmu Letters from the Ends of the World, čiji je producent i slavni mađarski reditelj Bela Tar, sineasta koji je obeležio evropsku kinematografiju.

Dvadeseti program Berlinale Talents biće održan u periodu između 17. i 22. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari