U Radul begovom konaku otvorena izložba fotografija “Ekološka istina 2018” 1Foto: Pozorište Zaječar

Međunarodna izložba fotografija „Ekološka istina 2018“ jedna je od najznačajnijih manifestacija koje organizuje Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru i ponosan sam što je ona deo našeg programa ”, istakao je sinoć, otvarajući izložbu v.d. direktora ustanove “Zoran Radmilović” Vladimir Đuričić.

Osnivač i autor izložbe Radojica Raša Milojević  je podsetio da je izložba nastala kao prateća manifestacija naučnog ekološkog  skupa Zavoda za zaštitu zdravlja “Timok”,  ali je postala samostalna postavka i kao takva se održava već 13 godina.

Ovogodišnja izložba  obuhvata izbor nagrađenih radova od ukupno 5 hiljada koliko je pristiglo na konkurs iz celog sveta.Na jednoj strani  mogu se videti fotografije na temu “Zemlja pati” na kojima je prikazano kako čovek uništava planetu,a na drugoj strani je netaknuta priroda, koja treba da posluži kao primer kako zaštititi životnu sredinu, rekao je Milojević.

Ovo je kružna izložba, koju su pre Zaječaraca imali priliku da vide građani Sofije u Bugarskoj i Nove Gorice u Sloveniji. U Radul begovom  konaku u Zaječaru može se razgledati narednih 10 dana. Pokrovitelj izložbe je Grad Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari