U Zagrebu nagrađena predstava subotičkog pozorišta na festivalu „46. Dani satire Fadila Hadžića“ 1Foto: Narodno Pozorište Népszínház Subotica (Facebook)

Nagrada za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu „46. Dani satire Fadila Hadžića“ koja je održana u Zagrebu pripala je predstavi „Kus petlić“ Narodnog pozorišta Subotica, a nagradu za najbolju glumicu dobila je Minja Peković.

Predstavu je režirao Milan Nešković po tekstu Aleksandra Popovića, a osim brojnih nagrada u zemlji, sada je dobila priznanje i van zemlje.

“Bilo je zadovoljstvo biti svedok izvođenju ove predstave u punoj sali Pozorišta Kerempuh, a reakcije publike bile su neverovatne, doživeli smo ovacije koje su trajale i trajale. Nakon predstave, ansamblu su prilazile kolege glumci, kritičari, ljubitelji pozorišta i već tada smo znali da je kvalitet ove predstave prepoznat i van granica zemlje i da će to sigurno potvrditi i festivalski žiri, što se i dogodilo“, istakao je direktor Narodnog pozorišta u Subotici Miloš Nikolić.

On je rekao da je zaista ponosan na svoj tim koji je ostvario ogroman uspeh.

U Zagrebu nagrađena predstava subotičkog pozorišta na festivalu „46. Dani satire Fadila Hadžića“ 2
Foto: Narodno Pozorište Népszínház Subotica (Facebook)

„Tokom ove godine, ova predstava je na svim festivalima na kojima je učestvovala osvojila najprestižnije nagrade. Veliko mi je zadovoljstvo zato što možemo da sarađujemo sa tako eminentnim rediteljem kakav je Nešković. Nikako se ne sme umanjiti ni doprinos ostalih kolega koje učestvuju u ovoj predstavi“, navodi Nikolić.

Podseća da je Minja Peković jedna od najboljih pozorišnih glumica današnjice, što je i ovom prilikom potvrdila.

“Od decembra 2007. godine od kako je postala deo subotičkog ansambla, toliko puta je pokazala svoj raskošni talenat i pobrala simpatije i aplauze publike“, ocenjuje Nikolić.

Glumica Minja Peković kaže da nisu ni slutili da će imati tako topao i srdačan prijem kod publike.

„Kao da su disali sa nama u istom ritmu. Bio je to jedan od onih trenutaka koji se zauvek pamte. Kada mi je javljeno za nagradu, naježila sam se. Ovo je najveći pozorišni festival na kome sam imala priliku da učestvujem, te je ovom nagradom meni učinjena izuzetna čast“, istakla je Peković.

Miloš Nikolić je dodao da su kandidati za nagradu „Patakijev prsten“, koja se svake godine dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na mađarskom jeziku u Vojvodini, glumci Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici, Tamaš Hajdu za ulogu u predstavi „Živi pesak“ i Čila Pamer za ulogu Maše u predstavi „Tri sestre“.

Inače, Međunarodni festival „46. Dani satire Fadila Hadžića“ postoji od 1976. godine i podseća na važnost humora, a ove godine od 3. do 21. juna, ugostio je 11 predstava iz Zagreba, Splita, Pule, Rijeke, Sarajeva, Beograda i Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari