U Zaječaru odigrana predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama“ 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru pratećeg programa 12. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ u Centru za kulturu u Kotlujevcu odigrana je predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama“ Dramskog studija Centra za kulturu iz Požarevca. Koautori i reditelji predstave su Slobodan Stepić-Boba i Dragiša Kosara.

U prepunoj sali učenici nižih razreda zaječarskih osnovnih škola „Hajduk Veljko“ i „Đura Jakšić“, kao i zabavištanci, uživali su u predstavi  i glumce često nagrađivali aplauzom.

Slobodan Stepić-Boba, koautor predstave i rukovodilac dramskog studija ističe da je ovo prva igrano-lutkarska predstava Dramskog studija iz Požarevca od 2018. godine do danas i do je zbog toga angažovan dugogodišnji  glumac beogradskog pozorišta „Duško Radović“ Dragiša Kosara, koji je lutkar.

Cilj je bio da se deca iz dramskog studija koja glume u predstavi upoznaju sa lutkarskom predstavom, sa procesom njenog stvaranja. Prema rečima Stepića, ova predstava je osvojila nagrade ne samo na domaćim već i na Međunarodnim festivalima.

Predstava je rađena po motivima komada „Mačak u čizmama“ koji je adaptirao Dragiša Kosara. Ideja je bila da se predstava premijerno izvede na festivalu posvećenom Milivoju Živanoviću, pa zato u predstavi postoji lik Milivoja koji je stari pozurišni radnik i koji jedne noći ostaje sam u pozorištu i razgovara sa miševima koji ga uznemiravaju. Kada im zapreti da će pozvati mačka da ih rastera oni mu kroz smeh kažu da je mačak njihov drug i pričaju mu priču o mačku u čizmama.

Igraju članovi dramskog studija: Stefan Milojević, Nina Plavšić, Jana Vasić, Teodora Vujović, Luka Mladenović, Dunja Stošić, Bogdan Stanković, Emina Stojanoviić, Darija Trailović, Кatarina Atanisavljević Dimitrije Кanđolac i Bogdan Stojadinović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari