U Zrenjaninu 17. Likovni salon 30X30 1Foto: privatna arhiva

U Kulturnom centru Zrenjanina otvara se 17. Likovni salon 30X30, gde će se predstaviti radovi izabranih učesnika ovogodišnjeg likovnog konkursa koji je u septembru, ove godine, raspisao Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem.

Prilikom otvaranja u četvrtak, 8. decembra u 19 časova, proglasiće se i najuspešniji učesnici.

Likovni salon biće otvoren do kraja decembra. a nakon toga gostovaće u Beogradu, Pančevu, Sremskoj Mitrovicii i Novom Sadu.

Na Likovni konkurs 30×30, ove godine. prijavilo se 246 autora iz Srbije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Italije, Belorusije i Slovenije.

Žiri u sastavu Ana Stanar, istoričar umetnosti; mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je radove 183 autora i dodelio tri nagrade koje će biti saopštene na otvaranju izložbe.

Likovni salon 30X30 pokrenuo je akademski slikar mr Milutin Micić, osmislivši jedinstvenu formu malog formata za ovu vrstu izlegačke delatnosti, što omogućava izložba većeg broja autora čak i u manjim galerijskim prostorima.

Salon ima dobar odijum među umetnicima u Srbiji i regionu, tako da svake godine ima sve više učesnika a ove godine blizu 200 radova je pristiglo na konkurs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari