„Udomi umetnost” – poziv za umetnike i umetnice iz Srbije i Hrvatske 1Foto: promo

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ iz Beograda i platforma „F12“ iz Karlovca pozvali su sve zainteresovane umetnike da doniraju svoje radove i uključe se u izložbeni koncept „Udomi umetnost – Free Art Display”.

Ovaj autorski projekat platforme „F12” prvi put će se realizovati u Srbiji u okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala umetnosti na ulici “Rekonstrukcija”, koji se održava u javnim prostorima Dorćola i dvorištu OŠ Kralj Petar I od 6. do 8. septembra.

Platforma „F12“ iz Karlovca godinama deluje u pravcu uključivanja umetnosti u svakodnevni život građana i građanki, bez barijera i posrednika. Zainteresovani umetnici/ce doniraju radove (crteže, grafike, printove, fotografije, poeziju, kratku prozu…) koji se kao deo postavki u javnom prostoru ostavljaju građanima i građankama na besplatno „udomljavanje”.

Umetnici/ce se na konkurs mogu prijaviti putem mejla: festivalrekonstrukcijaŽgmail.com – za autore iz Srbije i platformaf12Žgmail.com – za autore iz Hrvatske.

Prijava treba da sadrži: podatke o autoru (ime, prezime ili pseudonim umetnika/ce), podatke o radu (fotografiju rada, ime rada, dimenzije, tehnika, godina nastanka – poetske i prozne radove slati u .doc formatu)

Poziv je otvoren do 20. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari