"Umetnici. Sad!": Umetnički radovi u novosadskim kulturnim stanicama 1Foto: Promo

Šest umetničkih radova koji su dobili sredstva na Javnom pozivu novosadskim umetnicima u okviru projekta „Umetnici. Sad!“, biće do nedelje predstavljeno u kulturnim stanicama uz primenu epidemioloških mera ili onlajn, na zvaničnim Fejsbuk i Instagram stranicama ovih stanica, saopštila je fondacija „Novi Sad 2021“.

U saopštenju se navodi da projekat „Umetnici. Sad!” ima za cilj jačanje novosadske kulturne scene kroz mrežu kulturnih stanica, podizanje njenih kapaciteta, decentralizaciju kulture i razvoj publike.

Program počinje danas, a kulturni sadržaj biće prikazivan do petka, 31. jula.

Svaki od ovih kulturnih sadržaja biće dostupan putem onlajn prenosa na zvaničnoj Fejsbuk stranici kulturnih stanica.

Plakat kao vid dečjeg izraza u kulturnoj stanici Mlin

Radionice za decu „Plakat kao vid dečijeg izraza“ biće održane od danas, 27. jula do srede, 29. jula, u Kulturnoj stanici Mlin.

„Deca će, zajedno sa Ljubicom Tankosić koja realizuje ovaj projekat, imati priliku da izrade plakate velikog formata, koristeći različite grafičke tehnike i materijale, te da iste štampaju na grafičkoj presi. Krajnji rezultat jeste izložba radova koja će biti dostupna posetiocima do 20. avgusta, u skladu sa trenutnim merama i u toku radnog vremena Kulturne stanice Mlin (Novosadski dečji kulturni centar), navodi se u saopštenju.

Izložba „Novi elementi prošlosti“ u Svilari

Današnji dan, 27. jul, rezervisan je i za izložbu „Novi elementi prošlosti“, autorke Jelene Gajinović koja će biti otvorena u kulturnoj stanici Svilara u 19 časova.

„Kao izuzetan poštovalac kulturnog nasleđa, umetnica se fokusira se na mapiranje i izlaganje objekata koji spadaju u kulturno i industrijsko nasleđe grada Novog Sada: fragmente fasadnih ornamenata i predmete koji su se nalazili na srušenim ili objektima koji su prošli kroz proces rekontrukcije“, objašnjava se u saopštenju.

Izložba je dostupna za posetioce od utorka, 28. jula do petka, 31. jula od 10 do 18 časova u kulturnoj stanici Svilara.

U kulturnoj stanici OPENS u sredu Kritičko predstavljanje mlade novosadske proze

Projekat „Kritičko predstavljanje mlade novosadske proze“, književnog kritičara i esejiste Dragana Babića, biće održan u sredu, 29. jula u budućoj Kulturnoj stanici OPENS.

Književno veče biće organizovano u vidu dijaloga autora koji pripadaju korpusu mlade novosadske proze i Dragana Babića, a počeće u 19 časova.

„Javnim čitanjem i predstavljanjem svojih proznih naslova, autori će prikazati svoje individualne i zajedničke okvire i dokazati mogućnost povezivanja u jedan čvršći sistem, koji srpskoj književnoj javnosti pokazuje kvalitet autora koji danas stvaraju u Novom Sadu“, naglašeno je.

„Neusamljeno usamljeni solo na vezi“ u četvrtak u Svilari

„Neusamljeno usamljeni solo na vezi“ projekat je balerine Jelene Alempijević čiji je krajnji rezultat solo performans koji će publika imati priliku da isprati u četvrtak, 30. jula od 19 časova putem onlajn prenosa.

„Muzičko – plesni studio“ u petak u Kulturnoj stanici Rumenka

Projekat „Muzičko – plesni studio“, biće održan u petak, 31. jula u 19 časova u kulturnoj stanici Rumenka.

„Publika će moći da prati muzički program, kao i scenski nastup balerina sa koreografijom inspirisanom radošću života. Cilj projekta je da se u multikulturalnoj sredini promoviše muzika kao univerzalni jezik koji svi razumeju“, saopštila je fondacija „Novi Sad 2021“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari