Umetnička kolonija Ečka domaćin 44. susreta akvarelista 1Foto: UK Ečka

U Ečki, kraj Zrenjanina, u ambijentu stoletnog dvorca Kaštel gde je smeštena Umetnička kolonija „Ečka“, danas počinje okupljanje umetnika na 44. susretu akvarelista.

Saziv organizuje Savremena galerija Zrenjanin a u radu susreta akvarelista učestvuju umetnici Kristina Benjocki, Goran Dragaš, Bosiljka Zirojević Lečić, Dejan Krstić i Jelena Milićević.

Selektor 44. susreta Slavica Žarković, kustos Savremene galerije Zrenjanin, kaže da je od svoga osnivanja, 1956. godine, umetnička kolonija Ečka mesto gde se susreću umetnici različitih senzibiliteta.

„Naša kolonija je mesto gde se spajaju najraznovrsnije umetničke forme izražavanja iz kojih proističu nova razmišljanja, stavovi i pogledi na budućnost, ali i buduće saradnje i prijateljstva. U okviru susreta akvarelista poseban uvid se stiče u tehniku akvarela u okviru savremenog vizuelnog stvaralaštva kao i sagledavanje najraznovrsnijih problema čiji zajednički imenitelj predstavlja voda i specifičnosti tehnike akvarela kao što su fluidnost, transparentnost“, obašnjava selektorka Slavica Žarković.

Umetnička kolonija Ečka domaćin 44. susreta akvarelista 2
Foto: Savremena galerija Zrenjanin/ Umetnička kolonija Ečka

Savremena galerija Zrenjanin domaćin je 44. susreta akvarelista od 14. do 16. avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka.

Izložba radova nastalih u Koloniji u Ečki, koji ostaju u zbirci Savremene galeriji Zrenjanin, biće otvorena u ponedeljak, 16. oktobra, u Savremenoj galeriji Zrenjanin u 19 časova.

Realizaciju kolonije omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja i grad Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari