Usamljenost je gadna posledica epidemije 1Foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Pevačica Đana Nanini održaće koncert u „virtuelnom obliku“ iz svoje kuće u Milanu jer je, kako kaže, usamljenost veoma gadna posledica epidemije.

Momičilo Bajagić Bajaga kaže za Danas da je lepo od nje što hoće da pomogne ljudima, ali i što svojim ponašanjem skreće pažnju da se treba odgovorno ponašati u ovoj situaciji.

– Lepo je što hoće da pomogne ljudima i što se pridržava tih neophodnih stvari i ne izlazi napolje. LJudima je tamo verovatno dosadno, a i u strahu su, tako da je koncert u virtuelnom obliku sigurno dobar način da ljudi malo skrenu misli sa te teme, a opet da se pridržavaju neophodnih pravila – kaže Momčilo Bajagić Bajaga za Danas. Muzičar Nikola Čuturilo takođe je pohvalio pevačicin gest ali i skrenuo pažnju da nas možda takva vrsta posredovanog kontakta očekuje u budućnosti.

– Svakako da je njen gest za pohvalu ali sa druge strane mislim da je to i budućnost industrije, pošto, kako izgleda, sve manje ćemo se viđati. Bićemo sve manje i fizički i mentalno u neposrednom kontaktu – konstatuje Nikola Čuturilo.

– Mislim da je to sjajna i kreativna ideja – kratko je prokomentarisala za Danas muzičarka Ana Stanić.

Isto misle i njene kolege Aca Seltik i Vasil Hadžimanov, ali izražavaju i strepnju se takav trend ne nastavi.

– Ideja kao ideja je dobra i sama poruka izuzetno jaka i sa tim se slažem – kaže Aca Seltik i dodaje da se ovim rešavaju dve „muve jednim udarcem“. – Jer je činjenica da na ovaj način rešava i sopstvenu otuđenost, ako se to tako može nazvati. Ono što ne bih voleo je da ovaj trend uzme maha, što zbog trajanja ovakvog stanja, što zbog toga što pravi koncertni doživljaj ništa ne može da zameni – zaključuje Aca Seltik.

– Prvi put čujem za ovu vest. Odličan potez. Pozdravljam ideju ali se nadam da neću biti primoran da i sam držim takve koncerte iz svog stana – poručuje Vasil Hadžimanov.

I Rambo Amadeus pozdravlja potez italijanske pevačice ali i kaže da je i sam planirao nešto slično.

– Sasvim logično i u skladu sa trenutkom, moj bend i ja smo već odlučili da uradimo nešto slično, ako ovakvo stanje potraje, s obzirom da nije moguće do daljnjeg na uobičajen način držati koncerte – rekao je i Rambo Amadeus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari