Uzbudljiv avgust na novoj sceni u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja 1foto promo

Posle uzbudljivog programa tokom jula, iako je označena kao “nulta” sezona, nova scena Teatrijum u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja i tokom avgusta nastavlja sa repertoarom koji kulturno leto u Beogradu čini zanimljivim i važnim.
Večeras u 21 sat pred publikom je kapitalno delo naše i svetske književnosti, “Na Drini ćuprija” nobelovca Ive Andrića, objavljeno u Beogradu pre 75 godina.

U impresivnoj interpretaciji i monološkim kazivanjem izabranih delova ovog romana, glumac Tihomir Tika Stanić neodoljivo podseća na samog Andrića, i donosi na scenu izuzetan dramski i književni događaj.

Tu je još jedan vremepolov (4. avgust), predstava “Milunka Savić”, u formi ispovesti jedne od najvećih heroina, u kojoj nas glumica Vesna Stanković vodi kroz vreme srpskih oslobodilačkih ratova iz ugla žene – heroja, koja je za svoju hrabrost dobila najveća državna odlikovanja, i do danas ostala jedina žena u svetu odlikovana Francuskim Ratnim krstom sa palmom, dva ordena Legije časti…

Komediografska hit monodrama “Oj, živote” Josipa Pejakovića, posle brojnih domaćih i svetskih gostovanja ( Los Anđeles, NJujork, Čikago…), stiže na scenu Teatrijuma 5. avgusta, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen Solidarnoj kuhinji.

Veče kasnije zakazan je još jedan uzbudljiv doživljaj – monodrama “Odbrojavanje”, nastala po kolumnama Tene Štivičić, jedne od najizvođenijih hrvatskih dramatičarki u regionu, u kojima je ona u proteklih pet godina govorila o emancipaciji i identitetu žene, koji je ustrojen po pravilima “jačeg pola”.

Spajajući humor i satiru, glumica Gradskog pozorišta iz Podgorice Maja Šarenac vodi publiku u moderni i feministički svet Tene Štivičić.
Idealna prilika za lepo avgustovsko veče je Stand Up komedija, izuzetno angažovana i interaktivna predstava, koja se bavi komentarom na svakodnevne frustracije pojedinca u odnosu na savremeno društvo, međuljudske odnose, socijalne vrednosti …, ali iz, uvek drugačijeg, intimnog, i “iščašenog” ugla posmatrača, komentatora i buntovnika – stand up komičara.

Ovaj iskreni javni govor glumice Mariane Aranđelović, sa “izvrnutom” suštinom i “izmeštenim” težištem problema, na programu je 7. avgusta.

Na novu scenu dvorišta u Kapetan Mišinom zdanju stiže i izuzetno rediteljsko ostvarenje glumca Radoslava Raleta Milenkovića, predstava “Sirena i Viktorija”.

U ovoj priči o novopečenenoj bogatašici, naizgled pobednici tranzicijskog maratona, Milenković uz Tatjanu Kecman i Milenu Pavlović igra jednu od glavnih uloga.

Troje junaka, kroz niz nesporazuma u komediji ruskog pisca Aleksandra Galina, suočava se sa najvažnijim htenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni.

Uzbudljiv program Teatrijuma očekuje publiku i 9. avgusta, sa kabareom “LJubavni vremeplov” – u 90 minuta, kroz muziku i priču, “putovaćemo” kroz 19. i 20. vek, i velike ljubavi Đure Jakšića, Laze Kostića i Lenke Dunđerski, Živojina Mišića i Lujze, Jovana Dučića, Alekse Šantića, Disa, Jelisavete Načić, Alekse Šantića, Milutina Milankovića, Desanke Maksimović, do Dragana Nikolića i Milene Dravić. Kroz ovaj vremeplov vode nas glumica Vesna Stanković I muzičar Vladimir Preradović Lord.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari