Uži izbor romana za NIN-ovu nagradu: Devet u polufinalu

Ostavite komentar


  1. Nakon one bruke i sramote od jesenas povodom dodele nagrade za najbolji putopis, za koju se unapred znalo kome će biti dodeljena, postavlja se pitanje čemu služe takve pseudo-književne farse? U tom istom žiriju, gore pomenuti Mihajlo Pantić je kao predsednik Upravnog odbora NBS nagradu dodelio Laslu Blaškoviću – koji je direktor u toj istoj Narodnoj biblioteci Srbije! U nekim drugim, uređenim društvima se sbog takvih očiglednih sukoba interesa podnose ostavke, ali kod nas se i dalje sve radi ispod žita.

  2. U pravu je bio Vasa Pavković, kada je svojevremeno ispred DKS, zajedno sa Vladimirom Kecmanovićem, tražio da se preispita niz spornih odluka koje su donete u korist uskog kruga ljudi iz PEN-centra, ali tada je u Tasovčevom ministarstvu sve gurnuto pod tepih i evo nas sada ovde.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.