Užice: Momčilo Bakrač pobednik konkursa "Milutin Uskoković" 1Foto: Nenad Kovačević

Pripovetka „Putovanje, kavaliri i pešaci“ Momčila Bakrača iz Vrbasa je proglašena je za najbolju na književnom konkursu „Milutin Uskoković“ za 2018. godinu.

Drugo mesto na konkursu za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku, koji raspisuju Narodna biblioteka Užice i časopis Međaj, pripalo je priči „Zimski dnevnici“, Jagode Nikačević iz Novog Beograda. Treće mesto je dodeljeno pripoveci „Strah-orah“, čiji je autor Miro Radojević iz Vrbasa.

Žiri je odlučio da se, u posebnom dodatku časopisa Međaj, objave i sledeće pripovetke: „Izaslanici naših dana“ (Milivoj Anđelković, Beograd), „Pet, šest, devet, dvanaest…“ (Slaviša Obradović, Prijedor), „Izlog“ (Violeta Ivković, Beograd), „Otisak stopala“ (Nikola Petrović, Beograd), „Mali vitraži velikog sveta“ (Goran Labudović Šarlo, Vrbas), „Ratnik i ratar“ (Muharem Bazdulj, Beograd) i „Golgotski marš“ (Vladimir Đorđević, Kragujevac).

Na konkursu, koji je objavljen 26. put i kojim se neguje sećanje na Milutina Uskokovića (Užice, 1884 – Kuršumlija, 1915), začetnika srpskog urbanog romana, pristiglo je 130 radova.

Nagrade će biti uručene u oktobru, na svečanosti u Narodnoj biblioteci Užice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari