Užički glumac Slobodan Ljubičić: Nušić je svevremeni pisac 1Slobodan Ljubičić/ Foto: Nenad Kovačević

Predstavu „Narodni poslanik“ glumci užičkog pozorišta igraće večeras pedeseti put i taj vredan jubilej obeležiće zajedno sa publikom.

Poznata Nušićeva komedija, koju je režirao Slavenko Saletović, premijerno je prikazana u užičkom pozorištu 24.aprila 2012. godine, kada je obeleženo 35 godina uspešne umetničke karijere prvaka drame Slobodan Ljubičića, koji tumači lik Jevrema Prokića.

Višestruko nagrađivani glumac je 2020. godine otišao u penziju, a predstava se nije igrala protekle dve godine, zbog epidemije virusa korona.

Večerašnje izdanje biće prilika da Ljubičić, prvi put posle odlaska u penziju, stane na scenu i sa publikom podeli radost pozorišne igre .

„Dolazeći juče u pozorište na probu, dve godine od mog odlaska u penziju, sačekalo me prijatno iznenađenje o tome da će to biti pedeseto izvođenje „Narodnog poslanika“, kazao je za Danas poznati glumac.

Užički glumac Slobodan Ljubičić: Nušić je svevremeni pisac 2
Foto: NP Užice

„Pored lepote, nagrada i ostalih priznanja, ali i muke, koje nosi glumačka karijera“, naš sagovornik kaže da je „veoma srećan zbog toga što će učestvovati u obeležavanju tako važnog jubileja tog komada“.

„Vrlo sam srećan i zadovoljan što se, upravo ovom predstavom i ulogom, vraćam na scenu užičkog pozorišta, mada nisam nikada smatrao da sam sa te scene otišao. Nadam se da će i druge predstave u kojima sam igrao i koje užička publika voli, a to su pre svega komedije, doći na red za izvođenje“, kaže za Danas Ljubičić, iza koga su stotine uloga i koji je glumačku karijeru gradio decenijama u pozorištima u Zaječaru, Kragujevcu, Nišu, Kruševcu, Bijelom Polju i Užicu, TV serijama i na filmu.

Užički glumac Slobodan Ljubičić: Nušić je svevremeni pisac 3
Foto: NP Užice

Zanimjihva je i druga vrsta konteksta tog komada, kojim Nušić analizira naš mentalitet, kroz predizbornu kampanju i priliku njenih učesnika da poslaničkim mandatima i drugim državnim funkcijama steknu bogatstvo i moć.

Premijera je bila uoči tadašnjih parlamentarnih izbora, a njeno večerašnje i pedeseto izvođenje ponovo ide u susret ovogodišnjim, aprilskim izborima.

„Osim lepote samog komada, to je dokaz o tome koliko je Nušić svevremeni  pisac“, naveo je Ljubičić.

 Glumci

Osim Slobodana Ljubičića, u komadu igraju Divna Marić, Tijana Karaičić Radojičić, Goran Šmakić, Biljana Zdravković, Vahidin Prelić, Dragana Vranjanac, Igor Borojević, Janko Radišić, Momčilo Murić i Branislav Ljubičić.

Autorski tim

Scenografiju je osmislila Tamara Bušković, kostime Snežana Kovačević, muziku Aleksandar Milekić, a scenski pokret Ferid Karajica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari