Velika scena BDP-a od večeras nosi ime Olivere i Radeta Markovića

Ostavite komentar


  1. „Šah mat“ pozicija za Gorana Markovića. Ipak nije odoleo nego je znači ipak bio? Iako su u pitanju njegovi roditelji, svakako nije trebalo da bude u istom „duhovnom prostoru“ sa Goranom Vesićem.

    1. jedva ste docekali da pljunete po Goranu Markovicu. Olivera i Rade su bili njegovi roditelji i pre postojanja vaseg vesica po kome ce se zvati neka deponija.

      1. Zašto nije objavljen moj odgovr „Rade-tu DB“?
        Šta mu je falilo? Kazala sam da me ON nije razumeo. Radeta i Oliveru sam voma poštovala. Olivera je svetski fenomen glumica sa najviše odigranih glavnih uloga u pozorištu…. Takođe Goran Marković je moj omiljeni inteltualac, izvrsni reditelj, u koga imam puno poverenje. Kritika je bila „dobronamerna“, službe mu napravile „šah mat“ situaciju… smatram da nije trebao da ode na to otvaranje. Šta vi bi da mi zabranite da imam svoje mišljenje o nekom događaju?

  2. Eeeee, novinari i urednici Danasa, redakcije koja je bila i moj profesionalni dom i mesto mog urednikovanja u neka, za novinarstvo malo srećnija vremena!
    Vest je da je velika scena Beogradskog dramskog pozorišta preimenovana. Nije vest ko je prisustvovao svečanosti tim povodom. Posebno ne da je to bio ZAMENIK gradonačelnika, a ne gradonačelnik, a specijalno da je to bio vesić.
    To što vam je Sekretarijat za informisanje poslao takvo saopštenje ne znači da morate da ga objavite doslovno, kako vam je poslatio.Niti je to obavezno. Vaša obaveza je da informišete objektivno, da budete novinari a ne partijski propagandisti.
    Taj Sekretarijat je, kao i svi državni i gradski organi, u službi vučićeve gebelsovske propagande koja se svodi jedino na veličanje vučića i viđenijih članova njegovih partijskih odreda (u Beogradu je to taj jadni vesić).
    Vi ste obavezni da sledite pravila objektivnog, nepristrasnog novinarstva u kojem je vest kraljica i da je kao takvu plasirate. To znači da je – bez obzira šta vam je i kako servirao servilni vučićev i vesićev gradski Sekretarijat – vest, u ovom slučaju, da je velika scena BDP preimenovana, da je tim povodom premijerno izvedena predstava sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.
    Tek posle toga dolazi ko je prisustvovao predstavi, i baš ako mora, a ne mora, niti je važno, šta je ko od tih likova, a posebno vesić, „rekao, istakao i dodao“, šta je najavio i na šta je podsetio.
    A lepo ste počeli u naslovu, s obzirom da ste mogli i u naslov da izvučete da je vesić prisustvovao predstavi u BDP (što je, verovatno, bio naslov saopštenja gradskog Sekretarijata za informisanje). Ali, dalje u tekstu, dali ste sav prostor i usmerili svu pažnju čitaoca na vesića, a glavnu stvar, lid – objavili ste na kraju! Da je vesić igrao i glavnu ulogu u predstavi „Ko se boji Virdžinije Vulf“ (umesto Šerbedžije) pa da kažemo da je uredu, ali ovako…!
    Uzgred, ali ne i manje važno, taj vesić se apsolutno dokazao kao jedan od inicijatora i najvećih uništitelja Beograda u novijoj istoriji, na svim poljima i u svim oblastima pa i u kulturi, i kao takav nema apslutno nikakav moralni kredibilitet da govori o bilo čemu, pa i o umetnosti, BDP, bisokopu „Avala“ …!
    Ostaje mi da verujem da ćete biti toliko profesionalni i objaviti ovaj komentar. I, naravno, naučiti nešto na svojim greškama.

      1. Teodora, svaka cast. Beogradsko dramsko pozoriste ima i svoje glumce, ali se njima ne dozvoljava da govore, a moze se primetiti ni Ljajicevom malom…… Glumci, znaci zgbg pravi i podele……

    1. Koga interesuje šta je rekao Vesić u pozorištu u koji nema vremena da ide jer crce od silnih poslova po gradu. I zašto prenosite saopštenja ove vrste. Gde su vasi novinari.?

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 9

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.