Velika scena BDP-a od večeras nosi ime Olivere i Radeta Markovića 1Foto: Beoinfo

Velika scena se od 20. februara 2011. godine zove „Rade Marković“, a od večeras, „Olivera i Rade Marković“ – rečeno je sinoć na svečanom preimenovanje i otvaranju Velike scene „Olivera i Rade Marković“ u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ukazano je i to da su Olivera i Rade Marković velike zvezde naših glumišta koje i sada snažno sijaju.

– Bili su najbolji partneri, bračni drugovi, roditelji Gorana Markovića koji je odrastao u ovoj kući (BDP-u) i trajno se vezao za dramsku umetnost. Oboje Beograđani, počivaju zajedno u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a naše pozotište spaja njihova imena u naslov pozornice – kazali su iz Beogradskog dramskog pozorišta i dodali da je Olivera maestralno karakerizovala likove, imala pevački sluh, vrhunski interpretirala romanse i ostavila niz trajnih snimaka. Bila je višestruko talentovana, vladala je glumom i igrala se njom.

Glumci Renata Ulmanski i Vlasta Velisavljević prisetili su se svojih kolega po kojima Velika scena Beogradskog dramskog pozorišta od sinoć nosi naziv, a prisutnima se obratio i reditelj Jagoš Marković.

Njihova obraćanja ispratili su aplauzi u punom holu Beogradskog dramskog pozorišta, a potom je na novoimenovanoj sceni premijerno u Beogradu odigrana predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf”, Edvarda Olbija u režiji Lenke Udovički, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi. Prestava je koprodukcija BDP-a i Kazališta „Ulysses”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari