Veliki izbor filmova za najmlađe na 17. Kids festu 1

Na 17. po redu Kids festu, koji nastavlja da slavi dečiju radoznalost i kulturu pod sloganom „Gradimo novu budućnost“, od 18. do 24. oktobra biće predstavljeno 15 filmskih ostvarenja od kojih će neka biti premijerno prikazana.

Na programu će se naći i 3D filmovi, sinhronizovane animacije, dokumentarci, kao i domaća ostvarenja…

Premijerno će biti prikazan najnoviji Diznijev animirani film „Nepopravljivi Ron“ i ruska animacija „Moje slatko čudovište“, dok će publika u 3D formatu moći da pogleda najuspešnije ovogodišnje animirane Diznijeve sinhronizacije: „Luka“, „Duša“ i „Raja i poslednji zmaj“.

Pored navedenih filmova, na programu će se naći i: „Čarolija meseca“, „Zvezdani psi: Tropska avantura“ i „Tvigson i morsko čudovište“.

Za stariju, tinejdž publiku biće dostupni titlovani filmovi: „Avantura u džungli“ sa Dvejnom Džonsonom „Stenom“ i Emili Blant u glavnim ulogama, „Glavni heroj“ sa komičnim Rajanom Rejnoldsom, koji se nalazi u središtu video-igrice, „Bertov dnevnik“, „Neli Rep, agent za čudovišta“ i dokumentarni film „Ptice Amerike“.

Od domaćih ostvarenja publika može očekivati filmove: „Prizori iz života džukca“ koji kroz sedam prizora prati život i sudbine pasa lutalica sa margine našeg društva, navodeći nas da preispitamo odnos prema njima, kao i ostvarenje „Magični ključ“, bajku koja prati priču o kraljevstvu u kom je živeo stari, surovi kralj sa svojom svitom.

Kako je vreme prolazilo naručio je tajno od planinskih vila napitak večne mladosti i lepote – Čarobni pehar. Međutim, taj napitak koji obezbeđuje besmrtnost želela je i Zla čarobnica koja je ozbiljna u nameri da ga preotme.

Domaćin 17. Kids festa i ove godine biće Kombank dvorana, a u Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopima Cine Grand Capitol park Rakovica, Cineplexx bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i Tuckwood Cineplex-u , dok će u Nišu, takođe, festival prikazivati u bioskopima Vilin grad i Cine Grand Delta Planet Niš i Cineplexx Niš.

Kao i do sada, Kids fest održavaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Cene karata razlikuju se u zavisnosti od individualnih ili organizovanih poseta festivalu i kreću se u rasponu od 250 do 430 dinara. Publika će deo sadržaja festivala, moći da pogleda i na onlajn platformi MojOFF za vreme trajanja festivala.

Celokupan program festivala, kao i satnice festivala mogu se pronaći na sajtu http://kids-fest.com/