Venčanje koje se nije dogodilo 1

Predstava „Ženska posla“ u režiji Marka Jovičića biće premijerno izvedena utorak, 14. marta, u 20.30 na Maloj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Ova komedija situacije čij je idejni tvorac Milena Pavlović Čučilović, nastala je po motivima komada „Testosteron“ Andreja Saramonoviča. Drama govori o venčanju koje se nije dogodilo. Četiri žene posle crkvenog venčanja koje je prekinuto jer je mladoženja umesto sudbonosnog „da“ izjavio naočigled svih svatova da „njegovo srce pripada drugoj“, dolaze u lokal u kome je trebalo da se vesele. Tulum se nastavlja ali ne svatovni, već trilerski, jer treba otkriti krivca za debakl i fijasko. Mladu, kumu, mladinu mamu i mladoženjinu pi-arku igraju: Danina Jeftić, Sandra Bugarski, Tatjana Kecman i Milena Pavlović Čučilović.

Andrej Šepetkovski, umetnički direktor BDP-a, kazao je da je u pitanju žanr koji on najviše voli – komedija, jer se kroz humor najbolje kazuje istina i najlakše dolazi do srca. On je naglasio da se „Ženska posla“, osim priče o muško-ženskim odnosima, bavi temom koja nas se tiče – pulsirajućim imperativom savremenog trenutka gde moramo svi da se borimo jedni protiv drugih zarad uspeha, bilo u braku ili u poslu.

– Tema je aktuelna u tom smislu što su polovi izgubili svoje pravo mesto. Uloge su zamenjene, nisu više onakve kakve su bile ranije, muškarci i žene izgubili su svoj identitet. To je za nas bila prilika da kroz grotesku pokušamo da spustimo loptu i kažemo da bez obzira na sve to, mi ne možemo jedni bez drugih – kazala je Milena Pavlović Čučilović dodajući da svaki lik ima svoje lice i naličje koje se otkriva u predstavi, te da je sve vrlo brzo i duhovito.

Za reditelja Marka Jovičića ovaj komad pre svega govori o pogubnom uticaju tabloidne štampe.

– U društvu koje je dominantno materijalističko, gde je cilj profit, svi su spremni sve da učine zarad tog cilja. Cela porodica. Ono što ćete videti u ovoj savremenoj komediji jeste obrt u stilu rijaliti programa. Skandal izazvan mladoženjinim zavetovanjem na vernost drugoj ženi. Pitanje je da li su gosti i rodbina samo učesnici velike obmane – zaključio je Jovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari