Verina pisma Titu

Arhipelag magazin

Ostavite komentar


  1. Ovu priču čuo sam još kad sam imao 7-8 godina,a sada imam 71.Brat moje babe po majci imao je dva sina sa oko 17-18 godina.Oni su bili mobilisani u seoske straže u jednom selu u Šumadiji,i kada su Rusi ušli u Srbiju,kao povlačili su se negde.Kod Foče stignu ih partizani i pobiju svu tu decu,ne pitajući nikoga šta su i kakvi su.Onda se digne deda Budimir,sa volovskim kolima i ode i nadje im grob,iskopa,sve noću ih preveze i „sarani“ po našem običaju na seoskom groblju.Ta se priča pričalauvek kad deca pospe i plakalo se bez suza.To mi je ono što ću nositi uvek dok sam na ovom svetu.

Ostavite komentar


Kultura

Preminuo Dragan Lakićević Lakas 10

Preminuo Dragan Lakićević Lakas

Dragan Lakićević Lakas, filozof i pisac, preminuo je u 72. godini, objavio je Insitut za evropske studije, čiji je Lakićević bio dugogodišnji direktor, piše Nova. rs 

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.