Video igra „Immortality“ sastoji se od tri filma i donosi nešto što do sada niste videli 1Foto: Youtube Printscreen/XBOX

Svako ima poneku video igru koja ga je toliko iznenadila i oduševila da mu je ostala večno u pamćenju, a nova igra Immortality mogla bi da uspe u tome kod mnogih ljudi zbog načina na koji je struktuirana.

Naime, ova igra sastavljena je od tri cela filma i prati misteriju koja je toliko komplikovana da je teško objasniti o čemu se tačno radi. Kada počnete da je igrate, prvo vidite snimak iz 1960-ih, u kome jedna glumica govori o svojoj ulozi u filmu Ambrosio, koji predstavlja adaptaciju neobičnog romana iz 1796. godine.

Ta glumica je Marisa Marsel, tada na pragu slave, ali njen film nikad nije objavljen. Njen sledeći film takođe nikada ne dospeva u bioskope. Na kraju, nakon dugo vremena u senkama, ona se vraća da glumi u još jednom trileru koji takođe bude izgubljen i ona nakon toga potpuno nestaje.

Zadatak igrača je da otkrije šta se zapravo dogodilo sa Marisom, a na raspolaganju ima arhivu klipova sa snimanja i iza scena, tokom cele njene karijere. Snimci se mogu pauzirati i zumirati u svakom trenutku i kada pronađete neki važan detalj, to će vas odvesti do narednog snimka.

Na ovaj način pokušavate da otkrijete šta se dešava u ovim izgubljenim filmovima, ali i šta se tačno zbilo sa ljudima koji su učestvovali u njihovom pravljenju. Kada se spoje, ova tri filma pričaju priču o snimanju filmova, ceni umetnosti i holivudskoj eksploataciji žena.

Očekuje se da igrači na prvi veći trag naiđu nakon jednog do dva sata igranja, a da pravo rešenje, ili makar jedno od njih, mogu da nađu tek nakon više od pet sati gledanja materijala. Svi snimci obuhvataju prave glumce i glumice, odnosno ništa nije kompjuterski animirano, kako bi bilo što autentičnije i kako bi što bolje kritikovalo Holivud i sam proces snimanja filmova.

Ova igra tako umesto razvojnog tima ima reditelja Sema Barloua i glavnu glumicu Menon Gejdž, koja je bila oduševljena opsegom scenarija i načinom na koji je sve na kraju ispalo. Ova igra pravljena je tako da ne postoji jedan pravilan redosled razmotavanja misterije, već svaki igrač može do rešenja doći na različite načine i shvatiti ono što na kraju dobije po sopstvenom nahođenju.

Igra sadrži više od deset sati video materijala, a prvi susret sa njom delovaće veoma čudno i trebaće vam vremena da se naviknete na način na koji je struktuirana, ali posle nekog vremena već ćete imati utisak da ste i sami deo nekog velikog filmskog projekta.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari