Vidljiva i nevidljiva iskušenja književnosti 1Foto: Pixabay/ClarissaBell

Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, organizuje online izdanje 9. Beogradskog festivala evropske književnosti 22. i 23. decembra.

U okviru festivala održaće se dva panela na kojima će se razgovarati o književnosti u novim okolnostima. U centru pažnje ovih razgovora jeste ključno pitanje: Da li je među vidljivim i nevidljivim iskušenjima savremenog sveta i sama književnost postala nevidljiva?

Na panelu Srpska književnost u svetu, koji će se održati sutra, razgovaraće se o prevođenju srpske književnosti, o prezentaciji srpske književnosti u međunarodnom kontekstu, kao i o novim mogućnostima promocije savremene srpske literature.

U razgovoru učestvuju Vladislav Bajac, Zoran Hamović i Gojko Božović.

Sledećeg dana održaće se panel Književnost i virus.

O odjeku novih i starih virusa u književnosti i o tome kako nam književnost pomaže da razumemo stvarni svet ispunjen vidljivim i nevidljivim opasnostima, poznatim i nepoznatim virusima govoriće dr Milena Đorđijević, Jovana Milovančević i Gojko Božović. Moderatorka panela na online izdanju Beogradskog festivala evropske književnosti je književna kritičarka Marija Nenezić.

Paneli počinju u 13 časova i biće prenošeni na Facebook stranici Narodne biblioteke Srbije: www.facebook.com/nbsrb.

Snimci panela biće postavljeni i na nalozima Arhipelaga na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube).

Prevodi pesama i priča učesnika 9. Beogradskog festivala evropske književnosti biće objavljivani svakog dana u Arhipelag magazinu, na sajtu www.arhipelag.rs, od 21. do 27. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari