Foto: Danas

Prema rečima selektora festivala Mihajla Nestorovića, inače direktora Somborskog teatra, rekao je da je ovu predstavu odabrao zbog režije Ive Milošević I veoma uspešne glume mlade glumačke postave.

„MIloševićeva je u poslednje vreme najnagrađivanija rediteljka i njena ‘Elektra’ visoko estetizovana predstava i veoma je specifična, ne samo po konceptu rediteljke, već i po načinu glume mlade ekipe, koju predvodi Nada Šargin s Markom Janketićem“. 

„Oni glume bez patosa, bez prenaglašenih izraza, bez lažnih osećanja i cepanja emocija“, ocenio je Nestorović i dodao da „rediteljka izbegava brutalne scene ubistava kojima obiluje Kišova verzija ‘Elektre’, već su ta ubistva stilizovana bez krvi, vriske i cike“.

Žiri publike svake večeri bira glumca ili glumicu večeri koji učestvuju kao kandidati za najboljeg glumca Festivala. Na kraju Festivala stručni žiri koji radi u sastavu: Dejan Mijač-reditelj,Miodrag Tabački- professor FDU I glumac, Saša Torlaković, doneće odluku ko je najbolji glumac prvog pozorišnog Festivala”Viminacijum fest”, kao I odluku o najboljoj predstavi Festivala.

Novčana nagrada za najbolju predstavu, uz nagradu „Viminacium maximus“, iznosi 750 hiljada dinara, dok je novčana nagrada za najboljeg glumca festivala, uz nagradu „Zlatna fibula“, 200 hiljada dinara. Grad Požarevac je finansirao festival, a iz budžeta je izdvojeno nešto manje od 9 miliona dinara.