Vizija koja je postala stvarnost

Povodom Svetskog dana pozorišta

  Ostavite komentar

  Kultura

  Izložba “Povratak Beogradu” Maneta Šakića u Muzeju Grada Beograda 9

  Izložba “Povratak Beogradu” Maneta Šakića u Muzeju Grada Beograda

  Izložba “Povratak Beogradu” slikara Maneta Šakića biće otvorena 6. oktobra u 19 sati u Muzeju Grada Beograda I trajaće do 4. novembra a organizovana je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije Saša Marčeta. “Izložba najavljuje Manetov „povratak“ beogradskoj publici i likovnoj sceni na kojoj je izostajao gotovo deset godina” kaže Ksenija Samardžija, direktorka Fondacije Saša Marčeta dodajući da je postavka istovremeno monumentalna po svom karakteru i formatima, i krhka do osetljivosti koju najavljuju stihovi Vaska Pope: „... Vratio sam se s puta... Da sazrelo kamenje iz zavežljaja... Ovde na trgu razdelim...“;

  Naslovna strana

  5. oktobar 2022.
  Galerija

  Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

  Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

  Srđan Gojković Gile, muzičar

  Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.